14.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Υποτονική η τουριστική κίνηση στην Κρήτη τις ημέρες του Πάσχα – Πόλεμος και αυξήσεις επηρεάζουν την σεζόν

Ημερομηνία:

Με φόντο τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και υποτονικές ξενοδοχειακές πληρότητες, γιορτάζεται την Κυριακή το Καθολικό Πάσχα στην Κρήτη.

Παρά την αρχική προετοιμασία για μια δυναμική εκκίνηση, η πολεμική σύρραξη επηρεάζει την τουριστική κίνηση, δημιουργώντας ένα κλίμα αναμονής. Αυτή την περίοδο, μόλις το 15% των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού βρίσκεται σε λειτουργία.

Οι πληρότητες κινούνται σε μέτρια επίπεδα, γεγονός που οι φορείς του τουρισμού θεωρούν αναμενόμενο. Όπως εξηγούν, εκτός από τον πόλεμο, ρόλο παίζει και το ότι το Πάσχα πέφτει νωρίς φέτος, μια περίοδος που παραδοσιακά δεν παρουσιάζει υψηλή κίνηση.

Ωστόσο, τα στοιχεία δεν στερούνται θετικών μηνυμάτων. Τον Μάρτιο, η κίνηση εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 133% σε σύγκριση με πέρυσι.

Για τις ημέρες των εορτών, ο μέσος όρος πληρότητας στα ανοιχτά ξενοδοχεία κυμαίνεται μεταξύ 40% και 50%, αν και ορισμένες μονάδες αγγίζουν ακόμη και το 90%.

Το προφίλ των επισκεπτών παραμένει σταθερό, με οικογένειες και ζευγάρια από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και την Πολωνία να δίνουν το «παρών».

Στον αντίποδα, οι Έλληνες ταξιδιώτες φαίνεται να προτιμούν φέτος το Πάσχα στα χωριά τους, καθώς το αυξημένο κόστος ζωής, που εντείνεται από τις διεθνείς εξελίξεις, περιορίζει τις μετακινήσεις.

Στο μέτωπο των κρατήσεων, δεν παρατηρούνται μαζικές ακυρώσεις, με εξαίρεση την αγορά του Ισραήλ. Η ροή των νέων κρατήσεων συνεχίζεται, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, καθώς πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να περιμένουν.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, διατηρώντας την ψυχραιμία τους, προχωρούν σε ελκυστικές προσφορές και εκπτώσεις, ευελπιστώντας σε μια σύντομη εξομάλυνση της κατάστασης.

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσίπρας στο Ηράκλειο για παρουσίαση βιβλίου – Οργανωμένη μετακίνηση από τα Χανιά

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το βιβλίο του στο Ηράκλειο στις 29/4. Οργανωμένη μετακίνηση από τα Χανιά με λεωφορείο στις 15:30. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6930380488.

Ούτε η Ιρλανδία θα μεταδώσει την Eurovision – 6 οι χώρες που απέχουν, 3 αυτές που ούτε μεταδίδουν

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, το RTÉ, επιβεβαίωσε...