10.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ – Εκτός υπηρεσίας όσοι αρνούνται

Ημερομηνία:

Υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή που εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που υπήρξε επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Όπως επισημαίνεται στη διαταγή, «για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μετά την κοινοποίηση τής διαταγής, θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Σε όσους από τους υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021 να τον προγραμματίσουν, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά, όσοι δεν θέλουν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, θα αντικατασταθούν από άλλους πυροσβέστες, που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτής της διαταγής καλούνται οι υπηρεσίες να αποστείλουν στο Αρχηγείο μέχρι την 21-5-2021, αθροιστικό κατάλογο, (όχι ονομαστικό), όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, όσων έχουν ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία και όσων δεν έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν.

Στην διαταγή αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας της ΕΜΑΚ, καθώς εντάσσονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και είναι πολύ πιθανόν να μεταβούν στο εξωτερικό για παροχή βοήθειας πολιτικής προστασίας, με έξοδα της Ε.Ε., αλλά και για επιχειρησιακές επεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων των υπηρετούντων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που ρωτήθηκε σχετικά από την ΕΡΤ διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Π.Υ.

Αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτό γινόταν πάντα στην ΕΜΑΚ, με τα εμβόλια όλων των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να μεταβούν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό και πρέπει να είναι θωρακισμένοι απέναντι στις επιδημίες. Τόνισε επίσης ότι και σε άλλες περιπτώσεις, όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες και αντικαθίστανται από συναδέλφους τους που είναι εμβολιασμένοι.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ