Πρόκειται για προφυλακισμένο μέλος της οικογένειας Καργάκη, που κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής – Πλήθος συγγενών στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου
Τρεις και πλέον μήνες από την προφυλάκιση του για την υπόθεση των Βοριζίων, με θύματα τον 39χρονο Φανούρη Καργάκη και την 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη, ο 48χρονος συνδικαλιστής αγροτοκτηνοτρόφος οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου προκειμένου να δώσει απαντήσεις για όσα του αποδίδονται.
Πλήθος συγγενών του 48χρονου, που κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να του συμπαρασταθούν.
Πρόκειται για μέλος της οικογένειας Καργάκη, του οποίου η παρουσία καταγράφεται σε βίντεο που δείχνει τον 43χρονο γαμπρό του 39χρονου Φανούρη να πυροβολεί με καλάσνικοφ από ψηλά. Ο ίδιος, όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό, δεν κρατάει όπλο και στέκεται λίγο πιο πίσω από τον ένοπλο συγγενή του. Καταγράφεται, επίσης, σε δεύτερο βίντεο, το πρωϊνό του μακελειού, να βρίσκεται γονυπετής στην καρότσα του 4χ4 που μεταφέρει εσπευσμένα τον ημιθανή Φανούρη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Το όχημα οδηγούσε ο 43χρονος γαμπρός του νεκρού με συνοδηγό την χήρα του 39χρονου.
Σε βάρος του 48χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπως ένταλμα είχε εκδοθεί και σε βάρος του 43χρονου γαμπρού του Φανούρη Καργάκη. Αμφότεροι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι στις 10 Νοεμβρίου. Οι δύο άνδρες είχαν κάνει τότε χρήση του δικαιώματος σιωπής.
Ο 48χρονος, όπως έχει γράψει το Cretalive.gr, ζήτησε να δώσει συμπληρωματική απολογία-επί της ουσίας να απολογηθεί. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στο επεισόδιο που αιματοκύλισε τα Βορίζια, έκλεισε σπίτια και «ξερίζωσε» οικογένειες, υπό το φόβο αντιποίνων και βεντέτας. Για την υπόθεση των Βοριζίων, μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενοι είναι 7 κατηγορούμενοι: δύο μέλη της οικογένειας Καργάκη και πέντε μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη. Άπαντες είναι υπόδικοι σε σωφρονιστικά καταστήματα εκτός Κρήτης.



