Κύριε Διευθυντά,
Αφορμή λαμβάνοντας ύστερα από δημοσιεύματα όλου σχεδόν του τύπου και ανακοινώσεων μέσω της τηλεόρασης από φορείς κρατικούς και μη, που ασχολούνται με το περιβάλλον σχετικά με τους ρύπους που προέρχονται από την καύση ξυλανθράκων και παράγωγων από σόμπες και τζάκια και οι οποίοι αυξήθηκαν τελευταία λόγω της υπερβολικής καύσης ξύλων. Τα αιωρούμενα σωματίδια, το μονοξείδιο (CO) του άνθρακα , η αιθάλη, το διοξείδιο του άνθρακα (CO2 ) κλπ αέριοι ρύποι αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό που υπερέβησαν το ανώτατο επιτρεπτό όρο. Έχω να ανακοινώσω, αλλά και κατά κάποιο τρόπο δια του τύπου να γνωστοποιήσω ότι: Έχω κατασκευάσει φίλτρο και έχω λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει την δυνατότητα να συγκρατεί 98% όλους αυτούς τους ρύπους που αποβάλλονται από την παραπάνω καύση αλλά και άλλους ρύπους από καύσεις πετρελαίου πυρινόξυλου – μαζούτ κλπ. Έχω ενημερώσει αρκετά τα υπουργεία και τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει αξιολογηθεί το φίλτρο από το Πολυτεχνείο Κρήτης επάνω στην εφαρμογή του σε λειτουργούσα επιχείρηση και έχω αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία το αποτέλεσμα που αναφέρει ότι κατακρατεί σχεδόν το 100% των ρύπων.
Η αδιαφορία από τα υπουργεία υπήρξε σχεδόν αρνητική και η απάντηση ήταν:
α) «Το κράτος δεν ενεργεί να βρείτε ιδιώτη επενδυτή»,
β) «Το κράτος δεν επεμβαίνει γιατί αντίκειται στην Κοινοτική Νομοθεσία» και
γ) «Το Κράτος δεν χρηματοδοτεί».
Σε κανένα μου έγγραφο δεν ζητούσα οικονομική ούτε τεχνική βοήθεια. Δεν ήμουν εξάλλου επιχειρηματίας ήμουν ένας ευρεσιτέχνης. Ζητούσα από το κράτος να προβεί σ’ ότι ενέργεια απαιτείται και μέσω των κοινοτικών υποχρεώσεων και νομικού πλαισίου, κατά πρώτο να γνωστοποιήσει την ύπαρξη αυτού του φίλτρου, ώστε η Διεθνής κοινότητα για τον περιβάλλον να προβεί στην υποχρεωτική τοποθέτηση φίλτρων με επιλογή φυσικά των καλύτερων, για την συγκράτηση των αερίων ρύπων. Ούτε στο ΚΙΟΤΟ ούτε στην ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ ελήφθηκε απόφαση για την τοποθέτηση φίλτρων. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας συνήθως υπουργοί, αφού σ΄ αυτούς είχα αποστείλει το σχετικό υλικό με συστημένη αλληλογραφία δεν γνωστοποίησαν στις διασκελείς αυτές την ύπαρξη φίλτρου. Κυρίαρχο αντικείμενο των δύο αυτών συσκέψεων ήταν η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η κλιματολογικές αλλαγές που συντελούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν απ’ όλα τα κράτη με πρώτο την μείωση των αερίων εκπομπών των ρύπων που ευθύνεται για την υπερθέρμανση του ΠΛΑΝΗΤΗ. Δεν ελήφθει καμία απόφαση για υποχρεωτική τοποθέτηση φίλτρων , δεν το ζήτησε εξ άλλου κανένας. Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία! Πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Εάν οι υπουργοί δεν το έθεσαν επειδή δεν είχαν αρκετά στοιχεία. Γιατί το επιτελείο των Υπουργείων δεν φρόντισε να τους εφοδιάσει με ότι στοιχεία χρειαζότανε απ’ αυτά που είχε ο φάκελος της εφεύρεσης ή να ζητούσαν και από τον ευρεσιτέχνη ή και από το Πολυτεχνείο Κρήτης ότι νομίζανε απαραίτητο;
Το κόστος του φίλτρου το οποίο θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε κάθε καμινάδα, σε κάθε αεραγωγό απαγωγής αερίων ρύπων, εάν πήγαινε σε μαζική παραγωγή θα ξεκίναγε από χίλια ευρώ για το μικρότερο μέγεθος. Εκτός της συγκράτησης των αερίων ρύπων το φίλτρο αυτό δε καθαρίζεται ποτέ. Είναι ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟ. Θα μπορούσε να επιδοτηθεί αφού κυρίαρχος στόχος όλης της Διεθνής κοινότητας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά της ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ απ’ όπου ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Δημήτριος Κωνσταντουδάκης