16.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Φωτορεπορτάζ: Ξεσηκωμός στην Κρήτη για τον μεγάλο τελικό – Χιλιάδες φίλοι του ΟΦΗ ταξιδεύουν στην Αθήνα με κάθε μέσο για να στηρίξουν την ομάδα

Ημερομηνία:

Σήμερα γράφεται ιστορία για τον ΟΦΗ. Χιλιάδες φίλοι της κρητικής ομάδας συρρέουν στην Αθήνα για να βρεθούν στο πλευρό του ΟΦΗ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2025, απέναντι στον Ολυμπιακό, στο στάδιο ΟΑΚΑ.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή και μάχη μαζί. Οι οπαδοί της ομάδας, όλων των ηλικιών, από το Ηράκλειο και κάθε γωνιά της Κρήτης ξεκίνησαν να ταξιδεύουν από την Παρασκευή το βράδυ, ενώ δύο ναυλωμένα πλοία απέπλευσαν το πρωί του Σαββάτου για να μεταφέρουν την ασπρόμαυρη ψυχή της Κρήτης στην Αθήνα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας του ΟΦΗ είναι εδώ και ο κόσμος του ανταποκρίνεται με πάθος και πίστη.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο ΟΦΗ διεκδικεί ξανά την κορυφή – 38 χρόνια μετά τον θρίαμβο του 1987

Ο αποψινός αγώνας σηματοδοτεί την επιστροφή του ΟΦΗ σε τελικό Κυπέλλου μετά από δεκαετίες και είναι η μεγάλη ευκαιρία της ομάδας να γράψει μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Οι Κρητικοί θα βρεθούν απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως και το 1990, στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, στο ΟΑΚΑ. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 4-2. Όμως, ο ΟΦΗ κουβαλά στη μνήμη του τον ανεπανάληπτο τελικό του 1987, όταν σήκωσε το κύπελλο νικώντας τον Ηρακλή και απόψε διεκδικεί τη ρεβάνς και την ιστορική του επιστροφή στο βάθρο.

Μήνυμα ενότητας από την ΠΑΕ ΟΦΗ: «Φοράμε μόνο ασπρόμαυρα»

Με ένα συγκινητικό και εμψυχωτικό μήνυμα, η ΠΑΕ ΟΦΗ καλεί τους φίλους της ομάδας να δώσουν παλμό και χρώμα – συγκεκριμένα ασπρόμαυρο – στις εξέδρες του ΟΑΚΑ:

«Το Σάββατο 17 Μαΐου φοράμε ΜΟΝΟ ασπρόμαυρα ρούχα και πάμε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να δημιουργήσουμε μια μοναδική ατμόσφαιρα και να ωθήσουμε την ομάδα μας στην κατάκτηση του Κυπέλλου!»

Το κάλεσμα έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους οπαδούς, με πλήθος να εμφανίζεται με εμφανίσεις, κασκόλ και σημαίες του ΟΦΗ, αποφασισμένοι να κάνουν το ΟΑΚΑ «Γεντί Κουλέ».

Η σέντρα του τελικού έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαΐου, σε έναν αγώνα που δεν είναι απλώς ποδοσφαιρικός, αλλά σύμβολο για τον αθλητισμό και την ψυχή της Κρήτης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ