Στη σύλληψη ενός 50χρονου ημεδαπού προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2025 στα Χανιά αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, κατηγορούμενου για παράνομη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, και ακολούθησε αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν συλλέξει οι αρχές για τον συγκεκριμένο άνδρα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 50χρονου στα Χανιά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν με προσοχή και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης, φτάνοντας σε ύψος έως και 1,10 μέτρα.
Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Χανίων, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη σκοπιμότητα της καλλιέργειας, την ενδεχόμενη διακίνηση των ουσιών καθώς και άλλες τυχόν εμπλοκές.
Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει πως οι στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό και τη δίωξη παράνομων δραστηριοτήτων συνεχίζονται αδιάλειπτα σε όλο το νησί, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



