Κλιμακώνεται η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου, 38 ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Ειδική ομάδα ερευνητών από τη Θεσσαλονίκη «χτενίζει» την περιοχή, με την οικογένεια να κάνει λόγο για μια «τελευταία μεγάλη προσπάθεια».
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρώτο φως της ημέρας ένας νέος, κρίσιμος κύκλος ερευνών στην περιοχή του Φρε στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων, για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού, Αλέξη Τσικόπουλου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Καθώς η αγωνία της οικογένειας παρατείνεται για 38η ημέρα, οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί πλέον στην εξειδικευμένη ομάδα του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑ), η οποία κατέφθασε στην Κρήτη από τη Θεσσαλονίκη για να συνδράμει στις προσπάθειες των τοπικών αρχών και των εθελοντών.
Στρατηγικός σχεδιασμός με επίκεντρο το όχημα
Οι έρευνες διεξάγονται βάσει οργανωμένου σχεδίου, με σημείο αναφοράς το αυτοκίνητο του αγνοούμενου, το οποίο αποτελεί και το τελευταίο απτό στοιχείο της παρουσίας του στην περιοχή. Όπως εξήγησε στο newsit.gr ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ, Χρήστος Ράμος, η προετοιμασία ξεκίνησε ήδη από χθες το απόγευμα με τη χαρτογράφηση της δύσβατης περιοχής.
«Σημείο κλειδί για εμάς είναι το αυτοκίνητο, από εκεί ξεκινάνε οι έρευνες. Είναι η τελευταία μαρτυρία που έχουμε. Τώρα από κει και πέρα, ό,τι άλλο προκύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμος. Σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και ξεκίνησαν τη σάρωση της ευρύτερης περιοχής γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε το όχημα.
Η τακτική που ακολουθείται προβλέπει τη σταδιακή διεύρυνση της ακτίνας των ερευνών. «Ξεκινήσαμε από το αυτοκίνητο και η ακτίνα μας θα ανοιχτεί όσο χρειαστεί. Από τα 500 μέτρα, στο ένα χιλιόμετρο, στο 1,5 και ούτω καθεξής», διευκρίνισε ο επικεφαλής της ομάδας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα των ερευνών να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο.
«Τελευταία μεγάλη προσπάθεια»: Η έκκληση της μητέρας
Στο πεδίο των ερευνών βρίσκεται και η μητέρα του 33χρονου γιατρού, η οποία ταξίδεψε στην Κρήτη για να συντονίσει και να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις. Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κινητοποίηση ως μια «επιβεβλημένη» ενέργεια και ίσως την «τελευταία μεγάλη προσπάθεια» για τον εντοπισμό του γιου της.
«Ήρθαμε σήμερα όλοι εδώ, μαζί με δέκα εθελοντές που ήρθαν να βοηθήσουν τον Αλέξη μας. Θα έρθουν επίσης άλλοι τρεις με εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ παρόντες είναι ο Ερυθρός Σταυρός και ντόπιοι κυνηγοί», δήλωσε η μητέρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη μαζική συμμετοχή εθελοντών από την Κρήτη.
Η ίδια, με φανερή συγκίνηση, απηύθυνε εκ νέου δραματική έκκληση προς το κοινό, ζητώντας από τους πολίτες να παρατηρήσουν προσεκτικά τη φωτογραφία του γιου της. «Δεν είναι δυνατόν να μην τον είδε κανένας. Είναι μια τελευταία προσπάθεια να τον βρούμε, σε οποιαδήποτε κατάσταση, αρκεί να μη συνεχιστεί αυτή η ταλαιπωρία του», τόνισε, ζητώντας από όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές ή τον επικεφαλής των ερευνών για να δοθεί ο απαραίτητος προσανατολισμός.
Ελπίδα μέσα στην αβεβαιότητα
Η παρουσία της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη έχει αναπτερώσει τις ελπίδες για μια απάντηση στο θρίλερ της εξαφάνισης. Ο κ. Ράμος, μεταφέροντας το κλίμα της επιχείρησης, σημείωσε πως η υπόσχεση που δόθηκε στη μητέρα είναι ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους.
«Η αγωνία της γυναίκας είναι να βρεθεί ο γιος της. Γι’ αυτό είμαστε εδώ πέρα. Αν δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν ελπίδες, δεν θα ερχόμασταν», δήλωσε, προσθέτοντας πως όσο δεν υπάρχουν νέα –θετικά ή αρνητικά– η προσπάθεια εντοπισμού παραμένει μονόδρομος.
Οι αρχές και οι εθελοντικές ομάδες απευθύνουν έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό ή είδε κάτι που μπορεί να σχετίζεται με την υπόθεση, να επικοινωνήσει άμεσα στους παρακάτω αριθμούς:
Κινητό ΟΦΚΑΘ: 6936806227
Γραμμή Ζωής: 10-65
Ελληνική Αστυνομία: 100



