16.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Χανιά: Μάθημα κολύμβησης για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Ημερομηνία:

Ξεκινάνε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου οι μαθητές/τριες των Γ’ & Δ΄ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων το μάθημα της Κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Σκοπός της διδασκαλίας του μαθήματος της Κολύμβησης είναι:

  • η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής,
  • ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον,
  • η αποφυγή του πνιγμού,
  • η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό,
  • η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων,
  • η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία,
  • η υιοθέτηση συμπεριφοράς σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Επίσης, μέσα από τη διαδικασία του μαθήματος της Κολύμβησης τα παιδιά μαθαίνουν να ανεξαρτητοποιούνται, να αυτοεξυπηρετούνται και να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους.

Στο μάθημα θα συμμετέχουν 2700 μαθητές/τριες από πενήντα σχολικές μονάδες της ΔΠΕ Χανίων, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί στα Γ΄ τρίμηνα. Το μάθημα θα διδαχθεί από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, θα υλοποιηθεί στην αθλητική εγκατάσταση του ΕΑΚ Χανίων/Κολυμβητήριο Νέας Χώρας και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα καλύψει τη μετακίνηση των μαθητών, προς και από
την αθλητική εγκατάσταση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλπάζουν τα φέσια του Δημοσίου – Καταχρεωμένα τα νοσοκομεία σε προμηθευτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου δείχνουν να παίρνουν ξανά ανησυχητική τροπή, καθώς οι...