Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

14.8 C
Chania
Sunday, April 20, 2025

Χανιά: Νυχτερινά δρομολόγια και δωρεάν υπηρεσίες ταξί για μείωση των τροχαίων – Νέο πιλοτικό πρόγραμμα από Δήμο και τοπικούς φορείς

Ημερομηνία:

Νέα δράση του Δήμου Χανίων, της Τροχαίας και επαγγελματιών μεταφορών για την οδική ασφάλεια – Κίνητρα για χρήση ΜΜΜ και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Ένα φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της Επιχειρηματικής Κοινότητας Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Χανίων, της Τροχαίας, των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ, καθώς και επαγγελματιών ταξί, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο κοινωνικό πρόγραμμα του Επιμελητηρίου: «Αλληλεγγύη με Μέλλον».

Ο κ. Αντώνης Καπνισάκης, Αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, και ο κ. Στράτος Κουρουπάκης, Υπεύθυνος Προγράμματος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, ανακοίνωσαν την έναρξη ειδικών νυχτερινών δρομολογίων από την Παρασκευή 11 Απριλίου. Τα δρομολόγια θα συνδέουν περιοχές όπως το Κολυμπάρι, η Αγυιά, το Πιθάρι και τα Κουνουπιδιανά με το κέντρο των Χανίων κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις πρώτες πρωινές ώρες, για τους επόμενους δύο μήνες. Πληροφορίες για τα δρομολόγια διατίθενται στους ιστοτόπους e-ktel.com και chaniabus.gr.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο κλάδος των ταξί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων, κ. Ηλίας Καραπατάκης, και ο Πρόεδρος του ΡαδιοΤαξί «ΕΡΜΗΣ», κ. Αντώνης Παπαδάκης, ανακοίνωσαν ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οδηγοί ταξί θα προσφέρουν δωρεάν την τηλεφωνική κλήση μέσω της εφαρμογής “TAXI18300”.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Νίκος Χαζιράκης, τόνισε την υποστήριξη του Δήμου στη δράση, αναλαμβάνοντας μέρος της χρηματοδότησης του λειτουργικού κόστους των εμπλεκόμενων μέσων μεταφοράς. Από την πλευρά της, η Διοικητής της Τροχαίας Χανίων, κα Ευστρατία Κουλαρά, επεσήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, συνοδευόμενος από τα μέλη της ειδικής επιτροπής του Δ.Σ., κ.κ. Δημήτρη Μουντάκη, Κώστα Σταυρουλάκη, Γιώργο Γαϊτανόπουλο και Στράτο Κουρουπάκη, υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης:

«τα έτη 2023 και 2024, χίλιοι πεντακόσιοι είκοσι τέσσερις (1.524) συμπολίτες μας διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων με σοβαρά τραύματα, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων οι οδηγοί βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.  Γι’ αυτό επισημαίνεται, οποιαδήποτε πρωτοβουλία στρέφεται προς τη μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων με οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ θα οδηγήσει και στη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και κατ’ επέκταση των δυστυχημάτων. Επιπλέον, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι επιδιώκουμε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον νυχτερινής διασκέδασης, κυκλοφορίας και κατανάλωσης των Χανιωτών και των επισκεπτών μας στις επιχειρήσεις της πόλης μας».

Το πρόγραμμα στοχεύει όχι μόνο στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου και πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος νυχτερινής κυκλοφορίας και διασκέδασης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλό Πάσχα από την καθημερινή εφημερίδα “Αγώνα της Κρήτης”!

Αυτές τις άγιες μέρες της Ανάστασης, η διεύθυνση και...

CNN: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να αναγνωρίσει τον ρωσικό έλεγχο στην Κριμαία – Το αντάλλαγμα

Έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία ως μέρος...

Το Ρέκβιεμ της Αμερικής και η αντίσταση του Χάρβαρντ

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αιφνιδίασαν πολλούς. Ίσως...