Μια δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, έπειτα από κάλεσμα που απευθύνθηκε στο τέλος της μαζικής διαδήλωσης για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.
Η συμβολική διαμαρτυρία οργανώθηκε ως φόρος τιμής στους 57 νεκρούς, με τη χρονική της κορύφωση να συμπίπτει ακριβώς με τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων, στις 11:22 το βράδυ.
Οι πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 9 το βράδυ και παρέμειναν στο σημείο μέχρι τη δραματική αυτή ώρα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και υπενθυμίζοντας πως – 2 χρόνια ακριβώς από το έγκλημα – το εθνικό τραύμα της τραγωδίας παραμένει ανοιχτό.

Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



