13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Χανιά: Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Παπαδάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ημερομηνία:

Με συγκίνηση συγγενείς, φίλοι και πλήθος Χανιωτών αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που ταύτισε τη ζωή του με τη μελέτη και την ανάδειξη του έργου του Ελευθερίου Βενιζέλου – Παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και τοπικών αρχών η εξόδιος ακολουθία


Η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Μαγδαληνή

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Παπαδάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και πλήθος Χανιωτών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε με κατάνυξη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του, τον Βάμο Αποκορώνου, όπου θα προηγηθεί τρισάγιο στον Άγιο Νικόλαο του χωριού.

Το πένθος ήταν βαρύ. Η τοπική κοινωνία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδάκη έναν ευπατρίδη που αφιέρωσε τη ζωή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της παρακαταθήκης του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

Παρουσία της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας

Στην κηδεία παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη, ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος εκφώνησε έναν από τους επικηδείους.

Η παρουσία τους υπογράμμισε τη βαρύτητα της απώλειας και το εύρος της αναγνώρισης του έργου του Παπαδάκη, πέρα από τα στενά όρια της Κρήτης.

Οι λόγοι των αξιωματούχων

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντας:

«Με σεβασμό και θλίψη προσέρχομαι εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξόδιο ακολουθία ενός άξιου τέκνου, το οποίο αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη. Ο Νίκος Παπαδάκης δεν υπήρξε μόνο ένας σπουδαίος μελετητής του έργου του Βενιζέλου, αλλά και ένας άνθρωπος που με προσωπική αφοσίωση δημιούργησε εκπαιδευτικά προγράμματα που ωφέλησαν γενιές μαθητών και φοιτητών. Το έργο του έχει υπερτοπικό χαρακτήρα, αγγίζοντας την Ελλάδα και τον κόσμο».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτοι σε υπερεργασία και υπερωρίες οι Έλληνες

Oι Έλληνες που κάποτε- κυρίως στα χρόνια των μνημονίων-...

Κωνσταντοπούλου: «Πολιτικός απατεώνας ο Τσίπρας -Πήρα το βιβλίο του για να δω τι γράφει για το Μάτι»

«Πολιτικό απατεώνα», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου,...

«Ιθάκη»: Οι στιγμές που ξεχώρισε ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία στο Παλλάς

Τέσσερα αποσπάσματα από την προχθεσινή του ομιλία στο Παλλάς...