Με σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρωτοβάθμια σωματεία των Χανίων συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας δικαιοσύνη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και συνολική ανατροπή της πολιτικής που θέτει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
«Μιλήσαμε εμείς, ο λαός και η νεολαία!»
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και στα Χανιά, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα:
- Να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.
- Να σταματήσει η πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή, την ασφάλεια και τις ανάγκες του λαού ως κόστος.
- Να μπει ένα τέλος σε πολιτικές που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα και το μέλλον της νέας γενιάς.
Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως «το ποτάμι του αγώνα δεν γυρίζει πίσω» και καλούν σε ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και συμμετοχή, ώστε να αποτραπούν νέα εγκλήματα.
Εκδήλωση και συναυλία στα Χανιά
Στο πλαίσιο των δράσεων, την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» στην Αίθουσα Α2 του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων.
Αργότερα, στις 20:00, θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία της Αγοράς, ως μορφή διαμαρτυρίας και αγωνιστικής έκφρασης.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος και τα εργατικά σωματεία καλούν όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους φορείς του νομού να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας σε βάρος των ζωών τους.