12.6 C
Chania
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

Χοντρό χέρι Νίκου Φωτόπουλου στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στήριξη Παναγόπουλου: «Γνωρίζει ο πρόεδρος ότι ο Παναγόπουλος προχωρά σε σχηματισμό προεδρείου με τη δεξιά παράταξη; Με πράξεις αποδεικνύουμε αν αυτά που λέμε τα εννοούμε»

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Φωτόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου της και τη στάση του κόμματος απέναντι στον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο. Το κεντρικό επιχείρημα της επιστολής. Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα Παναγόπουλου και ζητά την παραίτησή του πριν από δύο μήνες και σήμερα, χωρίς να έχουν αρθεί οι λόγοι που το ώθησαν σε αυτή την απόφαση, τρέχει να τον στηρίξει.

«Βάλατε πλάτη στο εξαήμερο και τις απλήρωτες υπερωρίες»

Ο Φωτόπουλος δεν περιορίζεται στο ζήτημα προσώπων. Στρέφεται στο ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, συνδέοντας τον Παναγόπουλο με μια σειρά εργασιακών νομοθετημάτων που χαρακτηρίζει αντεργατικά: την κατάργηση του πενθημέρου και την εισαγωγή εξαημέρου, την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες και το 13ωρο. «Αυτός που έβαλε πλάτη στο ΣΕΒ και τη ΝΔ» για όλα αυτά, γράφει, είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που σήμερα στηρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και θυμίζει ότι μόλις πριν από λίγους μήνες, ο τομέας συνδικαλιστικού του κόμματος είχε εκδώσει ανακοινώσεις που τον κατεξέφλιζαν, «μέχρι σκούριά τον αποκαλούσαν», ενώ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέβηκαν με χωριστό ψηφοδέλτιο για τους ίδιους λόγους.

Το ερώτημα για τη ΔΑΚΕ και το «προοδευτικό προεδρείο»

Ο Φωτόπουλος θέτει στον Ανδρουλάκη και ένα πιο συγκεκριμένο ερώτημα. Γνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι ο Παναγόπουλος, τον οποίο τα στελέχη του κόμματος πρόκειται να ψηφίσουν για πρόεδρο, προχωρά σε σχηματισμό προεδρείου με τη ΔΑΚΕ, δηλαδή με τη δεξιά παράταξη, ενώ υπάρχει κατά τον ίδιο η δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικού προεδρείου; Και αν το γνωρίζει τώρα, προτίθεται να κάνει κάτι; Η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερο βάρος υπό το πρίσμα της ρητής δήλωσης του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα συνεργαστεί με τη δεξιά. «Με πράξεις αποδεικνύουμε αν αυτά που λέμε τα εννοούμε», γράφει ο Φωτόπουλος.

Ο επικεφαλής της ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ κλείνει με μια αντιπαραβολή που φορτίζει πολιτικά το κείμενο. Αντί για τον Παναγόπουλο, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να στηρίξει τον Κώστα Γενιδουνια, απολυμένο για τη συνδικαλιστική του δράση και βασικό μάρτυρα στη δίκη των Τεμπών, ως Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ. Η επιλογή που θα κάνει το κόμμα, υπονοεί, θα πει πολλά για το πού στέκεται πραγματικά.

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Φωτόπουλου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.

Φίλες και φίλοι καλημέρα!

Σε σχέση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την 4ημερη εργασία με σεβασμό στον κύριο Ανδρουλάκη, έχω να πω τα εξής: Κύριε Ανδρουλάκη πριν κάνετε την πρόταση για την 4ημερη εργασία πρέπει να σας θυμίσω ότι αυτός που έβαλε πλάτη στο ΣΕΒ και τη ΝΔ να μας καταργήσει το πενθήμερο και να φέρει το εξαήμερο, αυτός που έβαλε πλάτη να καταργηθεί το 8ωρο και να έρθουν οι απλήρωτες υπερωρίες, αυτός που έβαλε πλάτη να ψηφιστεί το κατάπτυστο 13ωρο είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που εσείς και όλα τα στελέχη σας καταπίνοντας αμάσητα τα όσα λέγατε πριν δύο μήνες (αναστείλατε την κομματική του ιδιότητα και ζητήσατε την παραίτηση του) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΘΕΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ, με μια στάση απίστευτης υποκρισίας και ανακολουθίας τρέξατε να τον στηρίξετε!!!

Κύριε Ανδρουλάκη είναι ή δεν είναι έτσι; ΕΙΝΑΙ. Κύριε Ανδρουλάκη πριν δύο μήνες ο τομέας συνδικαλιστικού του κόμματος σας είχε βγάλει μια σειρά ανακοινώσεων που καταμαρτυρούσαν τα μύρια όσα στον κύριο Παναγόπουλο (μέχρι σκουριά τον αποκαλούσαν)και στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για τους λόγους που επικαλούνταν κατέβασαν χωριστό ψηφοδέλτιο!!

Τώρα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ξαναλέω (χωρίς να έχουν αρθεί οι λόγοι που ζητούσατε την παραίτηση του) δεν γνωρίζετε ότι όλα τα στελέχη σας και μέσα σε αυτά 4 μέλη της κεντρικής σας επιτροπής σε μια λογική ΕΙΠΑ- ΞΕΙΠΑ και για βόλεμα μοιράζοντας καρεκλίτσες έτρεξαν να στοιχηθούν πίσω του;;;

Κύριε Ανδρουλάκη λέτε ότι δεν θα συγκυβερνήσετε με τη ΝΔ. Λέτε ότι δεν θα συνεργαστείτε με τη δεξιά. Σας ρωτώ λοιπόν: Δεν γνωρίζετε ότι τη Δευτέρα (ενώ υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικού προεδρείου στη ΓΣΕΕ) ο κ Παναγόπουλος που όλα τα στελέχη σας θα ψηφίσουν για πρόεδρο ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ πάει να κάνει προεδρείο με τη ΔΑΚΕ! Δηλαδή, με τη ΔΕΞΙΑ!

Αν δεν το γνωρίζετε, τώρα που το μάθατε προτίθεστε να κάνετε κάτι ή θα το αφήσετε να περάσει και αυτό;

Κύριε Ανδρουλάκη με πράξεις αποδεικνύουμε αν αυτά που λέμε τα εννοούμε! Κύριε Ανδρουλάκη είναι καλύτερος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ ένας ΔΑΚΙΤΗΣ ένας δεξιός παρά ο Κώστας Γενιδουνιας που είναι απολυμένος για τη συνδικαλιστική του δράση και βασικός μάρτυρας στη δίκη των Τεμπών;

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ