15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Ψήφισμα της ΕΣΕΕ για το νέο μνημόνιο και τα μέτρα της δανειακής σύμβασης

Ημερομηνία:

Με αφορμή το περιεχόμενο του Νέου Μνημονίου και τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, η Διοίκηση της ΕΣΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως, υπό διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ομοσπονδιών μελών της. Μοναδικό θέμα αποτέλεσε η διαμόρφωση και συγκρότηση ενός ενιαίου και αποτελεσματικού πλαισίου αντίδρασης του εμπορικού κόσμου,  καταλήγοντας στο ακόλουθο ψήφισμα.

Οι Έλληνες έμποροι αποφασίσαμε:

  1. 1. Να αποστείλουμε εκ νέου επιστολή στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία θα διατυπωθεί τεκμηριωμένη αιτιολόγηση για την επερχόμενη και αναπόφευκτη εσωτερική παύση πληρωμών στην αγορά.
  1. Να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στις Βρυξέλλες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων και την υποβολή έγγραφης διαμαρτυρίας σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς.
  2. Να διεκδικήσουμε και να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα από την περιγραφή έως  την εξειδίκευση και πριν την εφαρμογή των εξαντλητικών φορολογικών μέτρων του Νέου Μνημονίου, προτείνοντας ισοδύναμης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα στη θέση των υφεσιακών.
  3. Να ενισχύσουμε την καμπάνια «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ιδιαίτερα στο χώρο των τροφίμων.
  4. Να οργανώσουμε πανεμπορικό συλλαλητήριο με χρονική αφετηρία την Κυριακή 11 Μαρτίου, ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, καθώς και περιφερειακές συγκεντρώσεις  εκτός Αθηνών.
  5. Να συμμετάσχουμε πανελλαδικά σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο Νέο Μνημόνιο και τα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και να επανεξετάσουμε τη δράση των κινητοποιήσεών μας, αμέσως μετά το τέλος των εκπτώσεων, σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ.
  6. Να απευθυνθούμε στην Κυβέρνηση και τους Πολιτικούς Αρχηγούς  και να τους καλέσουμε να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να  προχωρήσουν στη διενέργεια εκλογών.

Τέλος, ο εμπορικός κόσμος, για άλλη μια φορά καταδικάζει τις εικόνες ντροπής και εκφράζει την αγανάκτησή του για τις εκτεταμένες ζημιές, τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς και το «πλιάτσικο» στις 153 εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού  κέντρου της Αθήνας, εκ των οποίων οι 45 καταστράφηκαν ολοσχερώς και δύσκολα θα επαναλειτουργήσουν.

Η ΕΣΕΕ προτείνει, εκτός από την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 37 του ν. 3746/2009 που αφορά στην οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω καταστροφών, την ανάληψη μέρους των δαπανών αποκατάστασης των ζημιών στα  εμπορικά καταστήματα από τα Επιμελητήρια των Αθηνών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ).

Για τον σκοπό αυτό, η ΕΣΕΕ παραχωρεί μέρος του ετήσιου εργοδοτικού συνδικαλιστικού πόρου της, ο οποίος δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές των εμπορικών επιχειρήσεων, ως πράξη αλληλεγγύης στους πληγέντες Μικρομεσαίους  εμπόρους της Αθήνας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων: Οι αγρότες έχουν δίκιο

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών δηλώνει το...