14.8 C
Chania
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

Ψυχρολουσία για την Ελλάδα: Προς μνημόνιο για τα 32 δις | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αν και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση, εντούτοις φαίνεται ότι ο ευρωπαϊκός Βορράς είναι αποφασισμένος να πιέσει προς την κατεύθυνση μνημονιακών πολιτικών για όσες χώρες προσφύγουν στο Ταμείο για χρήματα

Σύμφωνα με το Mega Channet, ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν πριν την έναρξη της Συνόδου, υπογράμμισαν ότι οι βόρειες χώρες απαιτούν μεταρρυθμίσεις από τους νότιους, οι οποίες μάλιστα, μπορεί να είναι και δημοσιονομικές προσαρμογές, όπως περικοπές προϋπολογισμών ή αυξήσεις φόρων.

Απέναντι στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο, βρίσκονται οι χώρες του Βορρά που ζητούν αυστηρούς όρους για τη διάθεση κάθε βοήθειας. Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και η Εσθονία πιέζουν προκειμένου να εφαρμοστεί ένα μνημόνιο, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένες να υποχωρήσουν.

Διαψεύδει το ενδεχόμενο Μνημονίου η κυβέρνηση

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε το ενδεχόμενο μνημονίου, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν μνημόνια στο δρόμο του Ταμείου Ανάκαμψης». Όπως πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, η Ελλάδα θα λάβει σημαντικό ποσό μέσω χρηματοδοτήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας απάντησε στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, λέγοντας ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, όπως προβλέπεται σαφώς στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Σούδα στο μέσον της κρίσης ΗΠΑ και Ιράν «γεμίζει» αμερικανικά F-35 | Βίντεο

  Αμερικανικά μαχητικά μετακινούνται προς τη Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν...

Ρέθυμνο: Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους

Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2026 ξεκίνησε τις εκδηλώσεις κορύφωσης στο Ρέθυμνο. Εκατοντάδες παιδιά παρέλασαν με γονείς στη Λεωφόρο Κουντουριώτη, ενώ Ρωρώ και Μάγος Τετέλο ξεσήκωσαν το κοινό.

Μαγική νύχτα στο Ρέθυμνο: Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την πόλη στην Νυχτερινή Παρέλαση

Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν το Ρέθυμνο στη Νυχτερινή Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26. Γρηγόρης Σαμόλης, λαμπερά άρματα και μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα στην Παλιά Πόλη.

Ρέθυμνο: Στη «γραμμή εκκίνησης» η μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 – Όλες οι οδηγίες για τους επισκέπτες

Ρέθυμνο: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26 με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές. Οδηγίες στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δωρεάν μεταφορά με ΚΤΕΛ.