26 C
Chania
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026

“Όπως ο Ειρηναίος Γαλανάκης”: Η Αθηνά Γαλανάκη για τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Η Αθηνά Γαλανάκη είναι ανιψιά του μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη.

Συγκεκριμένα, είναι κόρη του μικρότερου αδελφού του ιστορικού ιεράρχη.

Η Αθηνά Γαλανάκη εκπροσωπεί συχνά την οικογένεια Γαλανάκη σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Μητροπολίτη Ειρηναίο. Έχει δηλώσει δημόσια ότι η οικογένεια παραμένει αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάδοσης του λόγου και του έργου του.

Είναι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας στα Χανιά, και διατηρεί επί σειρά ετών ιδιωτικό κέντρο εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας.

Εκτός από την εκπαιδευτική της ιδιότητα, η Αθηνά Γαλανάκη είναι γνωστή στα Χανιά ως ερασιτέχνης φωτογράφος με σημαντικό έργο, έχοντας βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις (όπως η «Sirènes prêt-à-porter» και «The Sound of Silence») και εξειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία.

Ο Ειρηναίος Γαλανάκης (1911–2013) υπήρξε μία από τις κορυφαίες πνευματικές και κοινωνικές μορφές της Κρήτης, ιδρυτής της ΑΝΕΚ και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, και η ανιψιά του εργάζεται συστηματικά για τη διατήρηση της «παρακαταθήκης» που άφησε πίσω του.

Έτσι, το γεγονός ότι εκφράζεται θετικά για τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας Αποκορώνου Τίτο Ταμπακάκη βρίσκοντας κοινά στοιχεία με τον Ειρηναίο, σίγουρα έχει την αξία του.

Πιο αναλυτικά σε ανάρτησή της αναφέρει:

Τίτος Ταμπακακης από το Λασίθι

Ο νέος Μητροπολίτης μας

Le nouvel évêque de la Canée, FRANCOPHONE

Σημαντικό μέρος της διακονίας του πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό, καθώς υπηρέτησε στη Γαλλία μετά από σχετική επιθυμία του τότε Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος σήμερα κατέχει τη Μητρόπολη Χαλκηδόνος και συμμετέχει στην Πατριαρχική Εξαρχία. Το 2003 ανέλαβε καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Βορείου Γαλλίας, ενώ παράλληλα διετέλεσε Ιερατικός Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι

Με ακαδημαϊκές σπουδές στη Σορβόνη

Όπως ο Ειρηναίος Γαλανάκης

Dieu merci

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Σταυρού Ακρωτηρίου από την Π.Ε.Σ.ΕΚ. Χανίων

Η Π.Ε.Σ.ΕΚ. Χανίων διοργανώνει επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Σταυρού Ακρωτηρίου στις 21 Ιουνίου 2026 με ξενάγηση από τον καθηγητή Εμμανουήλ Μανούτσογλου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ερώτηση Πολάκη για τα 69 εκατ. ευρώ στα προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας – Ζητά απαντήσεις για τη διαχείριση πόρων από το υπουργείο Υγείας

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε ερώτηση για τα 69 εκατ. ευρώ σε προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ζητά στοιχεία για συμβάσεις UNICEF, επικοινωνιακές δαπάνες και προβολή της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Καταγγελία για εκβιαστικές πρακτικές fund σε βάρος συζύγου οφειλέτη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει εκβιαστικές πρακτικές fund σε βάρος συζύγου οφειλέτη. Προειδοποιεί με μηνύσεις για παραβιάσεις GDPR και ψυχολογική βία.

Συνελήφθησαν δύο νεαροί στο Λασίθι με σχεδόν 600 γραμμάρια κάνναβης και υδροπονική καλλιέργεια

Σύλληψη δύο νεαρών 21 και 25 ετών στο Λασίθι με 597 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και υδροπονική καλλιέργεια. Επιχείρηση του ΤΑΕ Λασιθίου στην Ιεράπετρα.