26.8 C
Chania
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026

Όταν ο Μανώλης Γλέζος εναντιώθηκε στην επέκταση της λατομικής ζώνης στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου

Ημερομηνία:

Η Στέλλα Αλφιέρη, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Καντάνου Σελίνου με κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα αναφέρεται στον αγώνα των κατοίκων ώστε να μην επεκταθεί η λατομική ζώνη στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου.

Όπως σημειώνει:

Η επειχειρούμενη επέκταση τής λατομικής ζώνης στό ιστορικό φαράγγι τής Καντάνου είναι ενα έγκλημα στήν Ιστορία και στό περιβάλλον του Δήμου Καντάνου Σελιίνου.

Η περιφέρεια και ο Δημος πρέπει να προχωρήσουν στήν ακύρωση τής λατομικης ζώνης πού εντός αυτής βρίσκεται ο ιστορικός δρόμος και ενα δάσος εξαιρετικής ομορφιάς.

Οι αγώνες που δώσαμε για να μεινει αναλλοιώτη η ιστορικότητα και τό περιβάλλον τής περιοχής ήταν πολλοί και δύσκολοι. Κοντά μας βρέθηκαν ο Μανώλης Γλεζος και ο Ευτύχης Μπιτσακης και κάτοικοι και φορείς από ολη την Ελλάδα.

Οι σκεψεις επέκτασης θα προκαλέσουν τόν θάνατο τής τοπικής ιστορικής μνήμης και τού φυσικού και μοναδικού περιβάλλοντος.

H κ. Στέλλα Αλφιέρη μας έστειλε και τι κείμενο που είχε δώσει ο Μανώλης Γλεζος στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 στο οποίο εξέφραζε την ενταντίωσή του στην βεβήλωση του τοπου μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων του λατομείου.

Ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος στην επιστολή του:

Η Κάντανος και η αντίσταση των Κρητών στα Μεσσαύλια, στά Φλωρια, στό φαράγγι τής Καντάνου εναντίον τών επιδρομέων δέν ειναι ενα απλό επεισόδιο, είναι και αποτελεί το κορυφαίο γεγονός αντίστασης λαού εναντίον κρατικού επιδρομέα.

Είναι και αποτελεί τόν πρόαγγελο του φαινομένου τής ένοπλης λαϊκής αντίστασης πού επαιξε καθοριστικό ρόλο στήν ήττα τού Ναζισμού.

Η Κάντανος συμβολίζει τόν Αγώνα των Λαών εναντίον του όποιου εισβολέα επιχειρεί να σκλαβώσει καί νά υποτάξει.

Μανώλης Γλέζος,

2 Φεβρ.2008

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασιδιάρης: ένας νεοναζί που υποκρίνεται το θύμα

Στις 15 Σεπτεμβρίου αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού ο...

Ένταξη πράξης για προμήθεια δύο ηλεκτρικών mini bus στο ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη πράξης για προμήθεια δύο ηλεκτρικών mini bus για το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 241.600 ευρώ.

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης: «Μονογραφία VIIΙ», στον Βενετσιάνικο Ναό του Αγίου Ρόκκου

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον σε συνεργασία με...