16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Όχι στα 25 ευρώ από τον Ιατρικό Σύλλογο – Καλεί τους φορείς να αντιδράσουν

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίθεσή του στο μέτρο του εισιτηρίου των 25€ για νοσηλεία στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ εκφράζει με σχετική του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τους οι γιατροί των Χανίων, καλούν «τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε αντίδραση, ώστε να ακυρωθεί ένας ακόμη φραγμός στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο μέτρο του εισιτηρίου των 25€ για νοσηλεία στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ένα μέτρο που εφαρμόζεται δυστυχώς από την 1/1/2014. Αποτελεί Συνταγματική Υποχρέωση της Πολιτείας να παράσχει τη Δημόσια Υγεία δωρεάν σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Η επιβολή ενός τέτοιου οριζόντιου μέτρου αποτελεί αξεπέραστο φραγμό σε χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν και θα αναγκασθούν να αποφύγουν τη νοσηλεία τους, με καταστρεπτικές συνέπειες για τους ίδιους. Αλλά και η ψυχρή λογιστική λέει ότι με αυτή την τακτική το αποτέλεσμα θα είναι να επιδεινώνονται παθήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και το τελικό κόστος θεραπείας να εκτινάσσεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε αντίδραση, ώστε να ακυρωθεί ένας ακόμη φραγμός στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ