17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Άλλα ονειρευτήκαμε, για άλλα προσπαθήσαμε…”: Παραιτήθηκε η Αθηνά Γιαννουλάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Συγνώμη από τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες, ζήτησε η Αθηνά Γιαννουλάκη, εκλεγμένο μέλος της Γραμματείας και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ νομού Χανίων στη δήλωση παραίτησή της. Τονίζει ότι οι σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις ακυρώθηκαν, η ηγεσία διολίσθησε μακριά από τις προγραμματικές θέσεις ενώ μετά τη συνθηκολόγηση επήλθε η πλήρη αποδοχή των μνημονιακών επιλογών.

Για αυτούς και για άλλους λόγους η Αθηνά Γιαννουλάκη, που είναι και η πρόεδρος των εργαζομενων ΟΤΑ ν. Χανίων παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αν και όπως δηλώνει δεν πρόκειται να ιδιωτεύσει. Θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα μαζικό πλατύ αριστερό αντιμνημονιακό ΜΕΤΩΠΟ που θα εκφράσει το μεγάλο ΟΧΙ της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Μέσα και από το νέο κόμμα Λαφαζάνη που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ; Μένει να φανεί.

Όπως άλλωστε τονίζει: “Αναγκαίο λοιπόν ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ !!”

Η δήλωση παραίτησης έχει ως εξής:

..άλλα ονειρευτήκαμε, για άλλα προσπαθήσαμε…

Εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ οραματιστήκαμε και παλέψαμε για μια άλλη κοινωνία προς όφελος των εργαζόμενων και για την υπεράσπιση των αναγκών των πολλών .

Στις 25 Γενάρη με την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστέψαμε πως παρά τις αντίξοες μνημονιακές συνθήκες ο άλλος δρόμος ήταν εφικτός .

Και όμως ,μέσα σε έξι μήνες όλα διαψεύστηκαν και ανατράπηκαν.

Οι σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκαν κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό των δανειστών αλλά και εξαιτίας της παντελούς έλλειψης εναλλακτικού σχεδίου με τραγικό αποκορύφωμα την υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Βέβαια, η διολίσθηση της πλειοψηφίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς μια σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση, αντίθετη με τις συνεδριακές δεσμεύσεις του κόμματος αλλά και με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης , είχαν γίνει αντιληπτές την τελευταία περίοδο. Μέλη, από την πολιτική Γραμματεία έως την βάση του κόμματος ασκούσαν κριτική και διαφωνούσαν.

Η ριζική όμως μεταστροφή της ηγεσίας του κόμματος, πραγματοποιήθηκε με την συνθηκολόγηση με τους δανειστές και την πλήρη αποδοχή των μνημονιακών επιλογών .

Στην νέα κατάσταση πραγμάτων, έρχεται να προστεθεί και η μη Δημοκρατική λειτουργία του κόμματος με την απαξίωση των συλλογικών οργάνων και την μη υλοποίηση των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής .Κορυφαία πράξη το προαποφασισμένο έκτακτο συνέδριο και η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Για όλα τούτα λοιπόν, αισθάνομαι υποχρεωμένη ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ από όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αλλά και από την ιδιότητα του απλού μέλους .

"google ad"

Αισθάνομαι, επίσης, υποχρεωμένη να ζητήσω συγνώμη από τους συναδέλφους ,τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας στα Χανιά για αυτά που υποσχεθήκαμε ως ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπραξε η πολιτική και κυβερνητική ηγεσία του.

Και τώρα τι κάνουμε;

Είναι αλήθεια πως χάθηκε μια σημαντική μάχη και τσακίστηκε ο αγώνας που δίναμε εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και με την κοινωνία .

Παρόλα αυτά όμως η απομάκρυνση από τον σημερινό μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ,πολλών μελών και φίλων, δεν πρέπει να σημαίνει και ιδιώτευση. Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να προσπαθήσουμε για ένα μαζικό πλατύ αριστερό αντιμνημονιακό ΜΕΤΩΠΟ που θα εκφράσει το μεγάλο ΟΧΙ της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα .

Αυτό το μέτωπο μπορεί να καρποφορήσει ΜΟΝΟ αν πραγματικά συμπεριλαμβάνει ανθρώπους και δυναμικές που θα συνθέσουν έξω και πέρα από τα μέχρι τώρα σχήματα στην κατεύθυνση μιας νέας και συνεπούς ριζοσπαστικής αριστεράς .

Αναγκαίο λοιπόν ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ !!

Αθηνά Γιαννουλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...

Η Οδύσσεια του Μαρκόπουλου – Ένας χρόνος μετά

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την...

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιαποβλήτων του Δήμου Χανίων με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή...