Στη Νίκαια, την περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη με συγγενείς, συναδέλφους και αμέτρητους θαυμαστές του καλλιτέχνη να φθάνουν στην «παλιά του γειτονιά» για το ύστατο χαίρε.
Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Ακολούθως, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου θα γίνει η ταφή, σε στενό οικογενειακό κύκλο
Στην εξόδιο ακολουθία μίλησαν ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος, ο οποίος, όπως είπε, ο τραγουδιστής επέστρεψε στην «παλιά του γειτονιά», εκεί όπου μεγάλωσε, καθώς και ο δήμαρχος Νίκαιας, Κώστας Μαρακάκης.
Χιλιάδες «αντίο» για τον Γιώργο Μαζωνάκη – Έκλεισαν στις 12 οι πόρτες για το λαϊκό προσκύνημα
Φίλοι και θαυμαστές του Γιώργου Μαζωνάκη προσήλθαν με δάκρυα στα μάτια και λουλούδια στα χέρια στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νίκαια, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο καλλιτέχνη. Την ίδια στιγμή, στεφάνια έχουν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του ναού.


Με δάκρυα, λουλούδια και ζεϊμπέκικα το τελευταίο χειροκρότημα
«Κρίμα και άδικο! Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας ωραίος καλλιτέχνης. Θα πω κάτι που είχε πει ο ίδιος, “Δεν θελω να με αγαπούν, θέλω να με σέβονται”. Ας τον σεβαστούμε όλοι την ύστατη στιγμή. Αντίο δεν λέμε ποτέ δε έναν μεγάλο τραγουδιστή, το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι γονείς έχασαν ένα παιδί» δήλωσαν συγκινημένοι στην κάμερα θαυμαστές του εκλιπόντος τραγουδιστή.
Κάποιοι νεότεροι θαυμαστές του Γιώργου Μαζωνάκη θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον καλλιτέχνη με τραγούδια του, χορεύοντας ακόμα και ζεϊμπέκικο στους δρόμους έξω από την εκκλησία.
Συντετριμμένη η οικογένειά του – Πλήθος επωνύμων στη Νίκαια για το ύστατο χαίρε στον τραγουδιστή
Συντετριμμένη εμφανίστηκε η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νίκαια, ενώ το παρών έδωσαν πλήθος επωνύμων τόσο από τον καλλιτεχνικό όσο και τον πολιτικό κόσμο.
Μεταξύ αυτών οι: Γιάννης Βαρδής, Γιώργος Λιανός, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Καπουτζίδης, Μάρκος Σεφερλής, Τάκης Ζαχαράτος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλενα Παπαρίζου, Χρήστος Μάστορας, Μιχάλης Κουϊνέλης, Ήβη Αδάμου, Ελένη Πετρουλάκη, Κωστής Μαραβέγιας, Ραλία Χρηστίδου, Σάκης Αρσενίου, Θάνος Πετρέλης, Πάολα, Νίκος Βουρλιώτης, Γιώργος Σαμπάνης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Οικονομόπουλος, Πάνος Κιάμος, Γιώργος Λεβέντης, o δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Νίκος Οικονομόπουλος: «Κάτι ήθελε να μου πει, έχω ενοχές»
«Ο Γιώργος ήταν πολύ αγαπητός και σε εμένα και σε ολόκληρο τον κόσμο. θα τον θυμάμαι ως ένα αγνό καλό παιδί. Τελευταία με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, ήμουν σε συναυλίες και έχω στεναχωρηθεί γιατί δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει. Έχω ενοχές μέσα μου, νιώθω ότι είναι κάπου καλά»
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής/Γ.Α.Δ.Α. ανακοινώθηκε ότι λόγω της τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας του Γεωργίου Μαζωνάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νίκαιας και εν συνεχεία της ταφής στο Γ΄ Κοιμητήριο Δήμου Αθηναίων έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των πολιτών.
Μέχρι την ολοκλήρωση των δύο τελετών αστυνομικές δυνάμεις έχουν διατεθεί για την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Νίκαιας.
Επιπλέον, από τις 10:00 το πρωί και μέχρι το τέλος των δύο τελετών πραγματοποιείται μερικός αποκλεισμός κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη έως τη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη.
Λαοθάλασσα στη λαϊκή αγρυπνία στη Νίκαια
Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που σημειώθηκαν χθες Κυριακή στη Νίκαια, όταν φθάνοντας στον ναό η σορός του καλλιτέχνη, πλήθος κόσμου φώναζε «Αθάνατος», τραγουδώντας με δάκρυα στα μάτια τις επιτυχίες του.
«Το παιδί μου» – Κατέρρευσε η μητέρα του όταν είδε το φέρετρο
Η στιγμή που το φέρετρο έφτασε στην είσοδο της εκκλησίας η μητέρα του Γιώργου Μαζωνάκη, κατέρρευσε αντικρύζοντας το φέρετρο του παιδιού της.

Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας είχαν κατακλύσει τον χώρο του ναού πολύ πριν από την άφιξη της σορού και την εκκίνηση της αγρύπνιας, περιμένοντας υπομονετικά υπό τους ήχους τραγουδιών του ερμηνευτή, ενώ η αστυνομία είχε λάβει μέτρα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Ι.Ν., ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Συγκίνησε ο πρώτος βιολιστής του Μαζωνάκη
Ο παπά-Στρατής, που είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Μαζωνάκη στα πρώτα βήματα της καριέρας του ως βιολιστής, θέλησε να αποχαιρετήσει με έναν ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο τον τραγουδιστή, παίζοντας στο βιολί του το «Μου λείπεις», αποτίοντας φόρο τιμής στον καλλιτέχνη.
Η Νίκαια χθες έμεινε ξάγρυπνη. Τα τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη έπαιζαν μέχρι το πρωί, ενώ τα πλήθη εξακολουθούν να εισέρχονται στην εκκλησία για να τον αποχαιρετήσουν, να του αφήσουν ένα λουλούδι και να τον συντροφεύσουν στην τελευταία του κατοικία.




