Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών: Αντιδημοκρατικό ολίσθημα τη συνέχιση της δίκης Χάινς Ρίχτερ παρά την αποχή των δικηγόρων

Κανένα σχόλιο

Παρέμβαση για την υπόθεση Ρίχτερ έκανε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Ο κ. Συγγελάκης καταρχάς στάθηκε στη ναζιστική προπαγάνδα του κ. Ρίχτερ, που δεν δίστασε, μέσα από το βιβλίο αλλά και τις συνεντεύξεις του να διασπείρει.

Ο κ. Ρίχτερ κατασυκοφαντεί την Μάχη της Κρήτης και την Εθνική μας Αντίσταση, επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα θύματα! Χωρίς αναστολή επιχειρεί να εξωραΐσει την εικόνα των αλεξιπτωτιστών της Βέρμαχτ θεωρώντας τους ιδεαλιστές και ιππότες ενώ πρόκειται για φανατικούς ναζί και στυγερούς δολοφόνους.

"Sponsored links"

Στο στόχαστρό του τελικά, όπως τεκμηρίωσε ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης, θέτει το δικαίωμα των λαών να αγωνίζονται ενάντια στους επίδοξους κατακτητές και εξουσιαστές τους. Πρόκειται για ένα γενικότερο εγχείρημα παραχάραξης της Ιστορίας μας.

Διευκρίνισε ότι η πλευρά των αντιστασιακών οργανώσεων και των οργανώσεων των θυμάτων αν και επέκρινε δριμύτατα το βιβλίο Ρίχτερ και την σκανδαλώδη απόφαση για τη βράβευσή του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης εντούτοις δεν ζήτησε τη δίωξή του, η οποία έγινε εν τέλει από τον Εισαγγελέα βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του (ο κ. Συγγελάκης διαφωνεί) εντούτοις όσο ισχύει δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην υποκριτική ευαισθησία όσων είχαν αρχικά συμφωνήσει στον αντιρατσιστικό νόμο αλλά τώρα αντιδρούν για τη δίκη Ρίχτερ, που γίνεται κατ´ εφαρμογή του νόμου αυτού. Αλήθεια τη πραγματικά πιστεύουν για την ουσία των απόψεων Ρίχτερ οι όψιμοι υπερασπιστές του;

Επέκρινε την απαράδεκτη αποβολή της Πολιτικής Αγωγής και χαρακτήρισε ως αντιδημοκρατικό ολίσθημα τη συνέχιση της δίκης παρά την αποχή των δικηγόρων. Έστειλε μήνυμα υποστήριξης στον υπό στοχοποίηση από κύκλους της πολιτικής και ακαδημαϊκής ελίτ δημοκράτη – υπόδειγμα στρατιωτικού Μανούσου Παραγιουδάκη.

Τέλος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όλους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ιστορίας μας από τους αρνητές ή επίδοξους παραχαράκτες της. Κλείνοντας επέμεινε ότι ο αγώνας για την ιστορική μνήμη και την απόδοση δικαιοσύνης και αποζημίωσης στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του!

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – ert.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις