ΕΛΜΕ Χανίων: Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρεται στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη! Θέλουν να νομιμοποιήσουν την διοίκηση  ώστε να συνεχίσουν την βρώμικη απεργοσπαστική δουλειά σε βάρος της εργατικής τάξης. Θέλουν να διορίσουν τους συμβούλους μάνατζερ της ΓΣΕΕ Α.Ε. ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και τα ΕΣΠΑ. Θέλουν ένα συνέδριο της «κοινωνικής συμμαχίας» με τις κυβερνήσεις, το κράτος και την εργοδοσία. Είναι επακόλουθο της μετατροπής της ΓΣΕΕ σε θεσμό κοινωνικού εταιρισμού και ταξικής συνεργασίας, όπου η νοθεία και η εργοδοτική παρέμβαση αποκτούν πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά και δεν αποτελούν εξαίρεση.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας όπου, στις διαδικασίες του πήραν μέρος 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία, έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες. Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

"Sponsored links"

  • Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!
  • Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους για να μη γίνει το νόθο συνέδριο. Να ακυρώσουν την κυβερνητική, εργοδοτική φιέστα!
  • Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ με ΜΑΤ και κρατική βία!
  • Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
  • Συσπείρωση και κοινή δράση των εργαζομένων, των σωματείων για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για την υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού, με συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, με πλήρη και αποφασιστικό ρόλο στις γενικές συνελεύσεις, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο συνέδριο- παρωδία την Τρίτη 25 Φλεβάρη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις