19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εξώδικο Σπίρτζη-Ραγκούση στην Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης

Ημερομηνία:

Όταν είχε συμβεί ο τραυματισμός του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης είχε εκδόσει μια επιθετική -και ολίγον… ανορθόγραφη- ανακοίνωση σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση, και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.

Το ύφος της ανακοίνωσης θορύβησε την ΕΛ.ΑΣ. η οποία και διέταξε έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί, καθώς οι κ.κ. Ραγκούσης και Σπίρτζης απέστειλαν κοινή εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Με το εξώδικο οι δύο βουλευτές καλούν τους εκπροσώπους της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, εντός 5 ημερών να δημοσιεύσουν νέο ενυπόγραφο Δελτίο Τύπου με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Ανακαλούμε πλήρως, ρητώς και ευθέως όλους ανεξαιρέτως τους ισχυρισμούς μας, οι οποίοι περιέχονται στο από 11.03.2021 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης. Οι εν λόγω ισχυρισμοί μας ήταν καθ’ ολοκληρίαν ψευδείς και προσβλητικοί της τιμής και της υπόληψης των κ.κ. Α. Τσίπρα, Χρ. Σπίρτζη και Ι. Ραγκούση.

Προέβημεν στην προβολή των εν λόγω ισχυρισμών μας, καίτοι γνωρίζαμε την αναλήθεια τους και την βλαπτικότητά τους για την τιμή και την υπόληψή των προσώπων, στα οποία αναφέρονται, με σκοπό να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες. Ζητούμε ευθέως συγνώμη για την εν λόγω προσβολή της τιμής και της υπόληψης των προσώπων, στα οποία αναφερθήκαμε και διαβεβαιώνουμε ότι στο μέλλον θα απόσχουμε από ανάλογες ενέργειες».

Οι Χρ. Σπίρτζης και Γ. Ραγκούσης προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν τόσο δικαστικώς, όσο και ενώπιον των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων, προς πλήρη αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής τους.

Στην ανακοίνωση των ειδικών φρουρών αναφέρονταν τα εξής:

«Κύριε Τσίπρα, κ. Σπίρτζη, κ. Ραγκούση, είμαστε σίγουροι πως θα “φουσκώνετε” από υπερηφάνεια από αυτό που καταφέρανε τα “παιδιά” σας στην Νέα Σμύρνη.

Όσο ήσασταν στις κυβερνητικές καρέκλες τα “παιδιά” σας ήταν “σούζα”. Τώρα θέλετε αίμα και δώσατε “εντολή”. Παίζετε με τις ζωές μας, “καλύβετε” αναρχικούς, υποστηρίζετε τρομοκράτες – δολοφόνους και δεν λογοδοτείτε σε κανέναν. Αν δεν είναι κόπος για εσάς, περάστε από τη μητέρα του συναδέλφου που ήταν στην άσφαλτο σαν ζώο να της δώσετε κουράγιο. Αν είστε άνθρωποι.

Σε αναμονή της αντίδρασής σας»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...