15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο εκβιασμός αν περάσει, θα επαναληφθεί. Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι ευρώ ή δημοκρατία” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Απόψε είναι μία μαύρη μέρα για τη δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη επεσήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, και έκανε λόγο για απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και όπως τόνισε «φτιάχνουμε ένα πιο τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποκαλούσαμε εκτροφείο σκανδάλων».

Όπως τόνισε, «αν το νομοσχέδιο το έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση θα κατέκρινα μια μια τις διατάξεις. Το φέρνουν όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που πρεσβεύει ότι είναι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν, ενώ όπως εκτίμησε, αν ο «εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του».

Το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου και κάλεσε το κοινοβούλιο «να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης».

«Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί» τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει».

«Δεν έχουμε δικαίωμα το “όχι” του λαού να το κάνουμε “ναι” με την ψήφο μας» είπε και εξήγησε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=8pFkGQ5nJy4″]

Επιλεγμένα αποσπάσματα:

Εγώ λοιπόν αυτούς θέλω να ευχαριστήσω, τα κινήματα και τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης που ενεργοποιούνται, τους οικονομολόγους, τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων που όρθωσαν ανάστημα και είπαν είναι ανεπίτρεπτο να ολοκληρώνεται μια ενέργεια εκδίκησης.

Απόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Καλείται η βουλή σε δυόμιση ώρες, χωρίς συζήτηση, να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδοχή του συνόλου χρέους και την αναγνώριση των συνολικών υποχρεώσεων, ενώ το χρέος είναι μη βιώσιμο.

Καλείται να επικυρώσει η βουλή περαιτέρω περικοπή δημοσίων δαπανών αν και κινούνται ήδη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Την παραδοχή πως το δημοψήφισμα αποτελεί λόγο κλονισμού εμπιστοσύνης.

Αν το νομοσχέδιο το έφερναν οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου, θα απηύθηνα στη βουλή έναν καταγγελτικό λόγο για μία, προς μία τις διατάξεις του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται, ότι ο πρωθυπουργός υπέστη τον πιο σκληρό εκβιασμό με εργαλεία την επιβίωση του λαού του.

"google ad"

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο εκβιασμός αν περάσει, θα επαναληφθεί. Άλλωστε δεν είμαστε οι μόνοι, πρώτοι ήταν η Κύπρος.

Το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι λεγόμενοι εταίροι μας το γνωρίζουν, δεν δικαιούνται να απειλούν τον πρωθυπουργό με ολοκληρωτική καταστροφή.

Αυτό συνιστά πραξικόπημα, κατάλυση της δημοκρατίας και επιβολή συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν καταστροφή μέρους ή του συνόλου του λαού.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος της ανιδιοτέλειας να αναλάβει την πολιτική του καταστροφή σήμερα για να σωθεί ο λαός.

Θέλουν να βάλουν έναν, έναν και μία, μία από εμάς να λέμε και να κάνουμε τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία έχουμε αγωνιστεί.

Δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε, από βαθειά συναίσθηση ότι θα αποτελέσει ανεπούλωτο τραύμα για το συλλογικό συνειδητό. Για εκείνους που εμπιστεύθηκαν τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια, τους αγώνες μας.

Το σχέδιο της αριστερής παρέμβασης είναι εκείνο που θέλει την κυβέρνηση να απαξιώνεται.

Εκείνοι που κατέστρεψαν τον τόπο να επιστρέφουν ως δικαιωμένοι και να κουνούν το δάκτυλο, ενώ θα έπρεπε να απολογούνται.

Θέλει τις πιο ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις να προσπαθούν να εκφράσουν αυτοί το γνήσιο αίσθημα του λαού.

Ο λαός μίλησε, είπε ένα μεγάλο όχι στα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία, στον εκφοβισμό.

Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία τους γιατί ή δική μας εξουσία πηγάζει από εκείνους. Εμείς δεν διεκδικήσαμε την εξουσία για να την μοιραστούμε και να την ξεκοκκαλίσουμε.

Το όχι του λαού, δεν ήταν όχι υπό προϋποθέσεις, ούτε όχι με αστερίσκους. Όποιος πιστεύει ότι το όχι διατυπώθηκε υπό την προϋπόθεση της παραμονής στο ευρώ, οφείλει να διατυπώσει και πάλι το ερώτημα στον ελληνικό λαό.

Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι ευρώ ή δημοκρατία

Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε και για το λόμπι του εκσυγχρονισμού που ακόμη διεκδικεί να διαφεντεύει αυτό τον τόπο.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία και το λέω με τη συνείδησή μου καθαρή, ότι τόσο την κυβέρνηση όσο και τον λαό, στηρίζει πραγματικά το όχι στη σημερινή ψηφοφορία. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η κοινοβουλευτική του ομάδα. Όχι να του δώσει τη χαριστική βολή με ένα ΝΑΙ, νομίζοντας πως τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει.

Την αριστερά υπηρετούν οι κάθε είδους αντιστάσεις, αν η βουλή δεν αντισταθεί στον εκβιασμό. Αν νομοθετήσει με φιρμάνια και τελεσίγραφα θα το ξανακάνει.

Αν για κάποιους το ερώτημα είναι βαρύ και η ευθύνη βαριά αξίζει να αναλογιστούμε ότι στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και που πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα όχι συνείδησης.

naftemporiki.grnews247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...