15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μετά τις ελληνικές νησίδες, πωλείται και χωριό στη Μεσσαρά

Ημερομηνία:

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι πωλούνται ελληνικές νησίδες σε επιχειρηματίες ή σε εταιρικούς ομίλους. Τώρα πλέον, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δούμε και στην Ελλάδα να μπαίνουν πωλητήρια ακόμη και σε ολόκληρα χωριά.

Σε αυτή την περίπτωση δείχνει να εμπίπτει ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στη Μεσαρά του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το χωριό αυτό, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά» στο Facebook, παραμένει ακατοίκητο εδώ και χρόνια και ήδη μία εταιρεία με έδρα στην Αθήνα φαίνεται πως διαπραγματεύεται την εξαγορά του, με στόχο να το μετατρέψει σε έναν παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, το συγκεκριμένο χωριό υπήρξε στο μακρινό παρελθόν και ειδικότερα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας παράδειγμα συνύπαρξης μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, υπάρχουν και άλλα χωριά στην ίδια περιοχή τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους εδώ και χρόνια και θα μπορούσαν μελλοντικά να αξιοποιηθούν για παρόμοιους σκοπούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...