16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Π. Λάμπρου: Το λέω εγώ που είμαι κλασσικός Ευρωκομμουνιστής. Σχεδόν αδύνατο να γίνουν ρωγμές σε αυτό το οικοδόμημα. Καμία θυσία για το ευρώ

Ημερομηνία:

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος αντίδρασης, συμβατός με το μήνυμα του 61,3%. Αυτό τόνισε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται «αναστοχασμός» και επανεξέταση των θέσεων και εκτιμήσεων της Αριστεράς για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία κυριαρχούν και επιβάλλονται- με ισοπεδωτικό τρόπο- οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

«Το λέω εγώ που είμαι κλασσικός Ευρωκομμουνιστής», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε πως, ναι μεν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι ο φυσικός χώρος για τη δράση της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και των δυνάμεων της αλληλεγγύης, αλλά- σημείωσε- αυτό δεν μπορεί να σημαίνει υποταγή σε άτεγκτους κανόνες, τους οποίους επιβάλλουν οι ελίτ και η κυρίαρχη γραφειοκρατία της ΕΕ.

«Η Ευρώπη έχει θωρακίσει σε βαθμό τρομακτικό τις ιδεολογικές της εμμονές, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να γίνουν ρωγμές» σε αυτό το οικοδόμημα, είπε.

Ο κ. Λάμπρου εκτίμησε ότι οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ στην Ευρώπη εφαρμόζουν τώρα το σενάριο του «ξαφνικού θανάτου» της χώρας και της κυβέρνησης, με βασικό μοχλό την πρόκληση οικονομικής ασφυξίας, επειδή απέτυχαν στην προσπάθειά τους να φθείρουν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για αυτό ας μη θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει απόψε συμφωνία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις (και ακροατών), ο κ. Λάμπρου τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να έχει ήδη μελετηθεί το ενδεχόμενο ενός εναλλακτικού πλάνου, ούτως ώστε να μην είναι τώρα «αχαρτογράφητα τα νερά».

Ανέφερε ότι το «πακέτο» που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές περιλαμβάνει σκληρά «μέτρα σκληρά, αντιλαϊκά». Είπε ότι δεν πρέπει να εξελιχθεί σε έμπρακτο «ΝΑΙ» το θριαμβευτικό λαϊκό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας πως θα βρεθεί θετική διέξοδος μόνο με τη διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη της κυβέρνησης στο κοινωνικό- πολιτικό ρεύμα που συνέθεσε το επιβλητικό 61,3%, «την πιο ταξική απάντηση που δόθηκε μέχρι τώρα».

«Επαναφέρω τη συνεδριακή μας θέση ‘καμία θυσία για το ευρώ’», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με αναλυτικές πολιτικές, οικονομικές και τεχνικές επεξεργασίας.

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει σύντομα, «όχι φυσικά μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πάντως σύντομα» να προκηρυχθούν εκλογές.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...