Σπάνιο βίντεο από γιορτή στην Κρήτη από το 1934

Κανένα σχόλιο

Σπάνιο βίντεο από την Κρήτη (Βορίζια, Καμάρες Ηρακλείου) 1934. Από το αρχείο του Ιωάννη Σαριδάκη από τις Καμάρες. Μουσική:Γιώργος & Νίκος Στράτακης- Ερωτόκριτος.

Το φιλμ είναι ένα απόσπασμα το οποίο προέρχεται από την κάμερα του Ιωάννη Σαριδάκη από τις Καμάρες και του Ευστάθιου Στιβακτάκη (1891-1962), μετανάστη από τα Βορίζια στην Αμερική, όπου πήγε το 1912 και εργάστηκε με επιτυχία ως φωτογράφος, μέχρι το θάνατο του το 1962, στην Αριζόνα του Τέξας.

Το 1934 επέστρεψε για πρώτη φορά στο χωριό του, όπου οι συγχωριανοί του επιφύλαξαν λαμπρή υποδοχή.

"Sponsored links"

Η κινηματογραφική μηχανή που έφερε μαζί του -κάτι πρωτοφανές για την εποχή- αποτύπωσε στιγμιότυπα από το χωριό, που όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και ΄σεις διέσωσαν μοναδικές εικόνες από τη ζωή των κρητικών του πολύ μακρινού χθες που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες, αλλά όχι σε «κινούμενη εικόνα».

Χανιά, Παλιές Φωτογραφίες

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις