17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Ταλαιπωρούνε τον κόσμο άδικα”: Αναβλήθηκε η δίκη των 17 πολιτών που υπερασπίστηκαν το Αποπηγάδι – Πάνω από 1.000 υπογραφές σε λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Αναβλήθηκε η δίκη στα Χανιά των 17 πολιτών που πριν από 4 περίπου χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου του 2010 στάθηκαν μπροστά από τις μπουλντόζες υπερασπιζόμενοι τις περιουσίες, και την ιστορία του τόπου τους.

Η αναβολή οφείλεται στη μη παρουσία των τριών μαρτύρων κατηγορίας μηχανικών της εταιρείας “Αιολική Μουσούρων Α.Ε.”, η οποία είναι και θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής EDF.

Τρομερή ταλαιπωρία

Για άλλη μια φορά υπήρχε τρομερή ταλαιπωρία, αφού στο δικαστήριο έχουν οδηγηθεί και άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία με σοβαρά προβλήματα υγείας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 81χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια σέρνεται διαρκώς στα δικαστήρια από την εταιρεία.

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι είναι από Κάντανο, Στούρνα, Δρυς, Σέμπρωνα, Αγριλέ και Παλιά Ρούματα, χωρία που ανήκουν σε τρεις επαρχίες του νομού Χανίων και πιο συγκεκριμένα από τις Επαρχίες Σελίνου, Κισσάμου και Κυδωνίας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι έξω από το δικαστήρια υπήρχαν αλληλέγγυοι από τα Χανιά αλλά και μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησε από το Ρέθυμνο ειδικά για να συμπαρασταθεί στους 17.

“Με το πρόσχημα της ανάπτυξης του τόπου μας ξεπουλάνε τα πάντα. Είναι χειρότερος πόλεμος από την Κατοχή”, μας είπε ένας από τους κατηγορούμενος.

“Ταλαιπωρούνε τον κόσμο άδικα” μας είπε ένας άλλος.

Η αναβολή ορίστηκε για 31-3-2014.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Να υπενθυμίσουμε πως οι 17 οδηγούνται στα δικαστήρια επειδή στις 19 Απριλίου του 2010, ως συμβολική ενέργεια, μαζί με άλλους πολίτες της περιοχής είχαν προχωρήσει σε δεντροφύτευση σε σημείο όπου η θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής EDF σκόπευε να εγκαταστήσει τις τρεις πρώτες βάσεις ανεμογεννητριών.

Η δεντροφύτευση είχε πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία της αστυνομίας ενώ οι κάτοικοι παρέμειναν εκεί και δεν επέτρεψαν τη διέλευση του οχήματος της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων Α.Ε.» που μετέφερε τα εξαρτήματα για τις ανεμογεννήτριες.
Όλα αυτά έγιναν σε εκτάσεις για τις οποίες κατείχαν τίτλους ιδιοκτησίας και σε μία νύχτα είδαν να μετατρέπονται σε «δασικές».

Κατηγορούνται και οδηγούνται στα δικαστήρια για «παρεμπόδιση της κυκλοφορίας».

Πάνω από 1.000 υπογραφές στο Ρέθυμνο

"google ad"

Όσον αφορά στη συλλογή υπογραφών για την Αίτηση Ακυρώσεως στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου (θυγατρικής της γαλλικής EDF), στο Ρέθυμνο μέσα σε λίγες ημέρες περισσότερα από 1.000 άτομα υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο ενώ η διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει στους δήμους Ανωγείων και Ρεθύμνου!

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ούτε στο Δήμο Περάματος συλλέχθηκαν υπογραφές αφού υπήρξε κόλλημα εκ μέρους της συμβολαιογράφου.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι έως τώρα το σχετικό κείμενο έχουν υπογράψει ο Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιόνη, ο βουλευτής κ. Ξανθός αλλά και οι δήμαρχοι Λάμπης, Μυλοποτάμου, Αμαρίου και Σφακίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...