19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

To Υπουργείο Οικονομικών μιλά για “κατασκευαστές ειδήσεων” σχετικά με τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομίας  παίρνει θέση σχετικά με την αναφορά για παραχώρηση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου της έκτασης των Τάφων των Βενιζέλων.

Το Υπουργείο μιλά για “κατασκευαστές ειδήσεων” που “στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσιων” για μικροπολιτικά οφέλη.

Όπως σημειώνει, “άνθρακες ο θησαυρός” αφού όπως αποδεικνύεται από “σειρά εγγράφων” η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014.

Να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι σχετική ανακοίνωση για το θέμα είχε εκδόσει και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαος Παπαδάκης ο οποίος καλούσε τον αρμόδιο υπουργό

“να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε το συντομότερο αυτό το εθνικό μνημείο να περιέλθει οριστικά στην τοπική κοινωνία”

Πιο αναλυτικά τώρα στην ανακοίνωση του Υπουργείου σημειώνονται τα εξής:

“Άνθρακες ο θησαυρός” αποδεικνύεται για την εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” και όσα Μέσα Ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά.

Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων (επισυνάπτονται), η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου.

Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές “ειδήσεων” που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Σημείωση από την εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης”:

Δε γνωρίζουμε που οφείλεται η επιθετικότητα εκ μέρους του Υπουργείου και αν αυτό αποτελεί μία επιλογή στα πλαίσια μιας στρατηγικής έντασης και σύγκρουσης με τα ΜΜΕ στα προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων.

Είναι κατανοητό όταν μια κυβέρνηση εκλέγεται για να φέρει το τέλος των μνημονίων και να σταματήσει τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων και αντιθέτως προχωρά στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσιας γης στην πρόσφατη ιστορίας της Ελλάδας, αυτό να δημιουργεί μια σύγχυση. Όπως και είναι κατανοητό γιατί μοιάζει πιθανή η παραχώρηση και των Τάφων των Βενιζέλων αφού αρχικά παραχωρήθηκαν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, σύντομα οι σιδηρόδρομοι, αρχαιολογικοί χώροι, το νερό και δεκάδες χιλιάδες άλλα ακίνητα που εντάσσονται στο Υπερταμείο.

Αν ψάχνουν για εχθρό στην κυβέρνηση ας κοιτάξουν ψηλά, στους “εταίρους” και “δανειστές” μας, στις Συμφωνίες που υπέγραψαν, όχι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επιβιώνουν με μεγάλες δυσκολίες όπως και πολλές δεκάδες χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

ΕΓΓΡΑΦΟ1

"google ad"

ΕΓΓΡΑΦΟ2

ΕΓΓΡΑΦΟ3

ΕΓΓΡΑΦΟ4

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...