Φωτορεπορτάζ από μία νύχτα καραντίνας στην έρημη από ανθρωπους πόλη των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Τα καταστήματα όλα κλειστά και οι ανθρωποι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ελάχιστοι. Κι όμως, είναι μόλις 10 το βραδυ.

Η καραντίνα πάγωσε την πόλη των Χανιων. Οι ανθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους και η πολη μετατράπηκε σε ένα σιωπηρό μνημείο, αυτό που αν κάποιος άγνωστος το επισκεπτόταν για πρώτη φορά και διέσχιζε τους δρόμους της θα προσπαθούσε να φαντασθεί μέσα απο το σχήμα των κτιρίων πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή.

Εδώ κι εκεί γάτες και σκύλοι υπενθυμίζουν οτι εδώ υπάρχουν ακόμα ανθρωποι αφού σε σημεία της πόλης υπάρχουν μπολάκια με νερό και φαγητό για τα αδέσποτα της πόλης που το βράδυ μοιάζουν να κυριαρχούν στο τοπίο.

"Sponsored links"

Το περασμα των λιγοστών ανθρώπων δημιουργεί εντύπωση, η παρουσία του από τετριμμένο της καθημερινότητας τώρα μετατρέπεται σε είδηση.

Οι φωνές κάποιων μικρών παιδιων και το παιχνίδι τους μέσα στην αδεια πόλη, δίνει ελπίδα, ότι ακόμα και σε αντίξοες στιγμές, το γέλιο και η χαρά δεν εξαφανίζονται. Και στο βουβό τοπίο, οι χαρούμενες τσιριές τους ακούγονται πιο δυνατά λες και για να αποτυπωθεί πιο έντονα η απουσία τους από την άδεια από ανθρώπους ζωή στην πόλη μας.

Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη απο την άδεια πόλη των Χανίων.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις