Χανιά: Εγκαίνια για το Μουσείο έργων ΑΠΕ

Κανένα σχόλιο

Περιβάλλον, άνθρωπος, πολιτισμός είναι τα τρία αξιακά σύνολα που διέπουν τη λειτουργία της ΔΕΗ τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εγκαινιάζοντας τον εκθεσιακό χώρο έργων ΑΠΕ όπως μετατράπηκε, ο πρώην Υδροηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ που βρίσκεται στη λίμνη της Αγιάς.

«Αξιοποιούμε ορθολογικά τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, τις ανανεώσιμες πηγές, εφαρμόζομε σύγχρονες τεχνολογίες, ευθυγραμμιζόμαστε με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, ενισχύουμε τις προσπάθειες μας για αύξηση της ενεργειακής μας αποδοτικότητας , συμβάλουμε στην ουσιαστική βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στηρίζουμε την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΗ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η επιχείρηση τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχει αυξήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχοντας παράλληλα προχωρήσει στην έκπτωση συνέπειας του 15%.

"Sponsored links"

«Η ΔΕΗ μετατρέπεται σταθερά σε όμιλο με διεθνή παρουσία ιδιαίτερα στην περιοχή των Βαλκανίων όπου στόχος μας είναι να αναδειχθούμε σε ηγετικό παράγοντα διευρύνοντας το πεδίο δράσης μας με νέα προϊόντα και υπηρεσίες», τόνισε.

Στην τελετή των εγκαινίων το παρών έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες Ηλίας Μοναχολιάς που σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Οι Ανανεώσιμες Πηγές είναι το μοναδικό μέλλον που υπάρχει στην παραγωγή ενέργειας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε, «σήμερα οι Ανανεώσιμες Πηγές γίνονται η πιο προσιτή οικονομικά πηγή, παραγωγής ενέργειας».

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για αξιοποίηση και ανάδειξη του πρώην Υδροηλεκτρικού Σταθμού επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η συνολική έκταση όπου υπάρχει ο Σταθμός να μετατραπεί σε οικολογικό πάρκο.

Από την πλευρά του ο τέως νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησαν οι προσπάθειες για ανάδειξη του χώρου, τόνισε ότι η περιοχή αναβαθμίζεται με την ανάδειξη του πρώην Σταθμού, την περιβαλλοντική προστασία της λίμνης Αγιάς και την χάραξη ποδηλατόδρομου, έργο που έχει σχεδιαστεί ωστόσο δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες η Κρήτη να γίνει «πράσινο» νησί επισημαίνοντας παράλληλα πως, «όταν υπάρχει συνεργασία, αποδέκτης των αποτελεσμάτων είναι η κοινωνία».

Τον αγιασμό κατά την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν ακόμα η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής, και Δημήτρης Μιχελογιάννης καθώς και οι δήμαρχοι, Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, Κισάμου, Θόδωρος Σταθάκης και Σφακίων, Γιάννης Ζερβός.

Ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός της Αγιάς κατασκευάστηκε το 1928 από τον δήμο Χανίων, επί δημαρχίας Εμμανουήλ Μουντάκη, στον ταμιευτήρα των πηγών της περιοχής και εγκαινιάστηκε στις 22 Ιουλίου 1929 από τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.

"Sponsored links"

Λειτουργούσε ως δημοτικός υδροηλεκτρικός σταθμός που από το 1950 μέχρι και την παύση της λειτουργίας του είχε ενσωματωθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις