Χριστουγεννιάτικο… “θαύμα”: Γέμισε με νερό το φράγμα Βαλσαμιώτη!

Κανένα σχόλιο

Του Μάριου Διονέλη

Οσοι αυτές τις μέρες έλαβαν την ευχετήρια κάρτα του Λευτέρη Κοπάση, προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είδαν μια «μαγική» εικόνα. Το φράγμα Βαλσαμιώτη, γεμάτο, σχεδόν ξέχειλο από νερό…

Την κάρτα του οργανισμού, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη, κοσμούσε μια φωτογραφία του… γεμάτου φράγματος Βαλσαμιώτη στα Χανιά με τη σημείωση: «Με την ορμή και τη ζωογόνο δύναμη του νερού για τις αναπτυξιακές υποδομές που προσδοκούμε…»

Μόνο που η εικόνα στο «τρύπιο φράγμα» όπως το αποκαλούν πια οι Χανιώτες είναι εντελώς διαφορετική. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται παρακάτω είναι χθεσινή και δείχνει την πραγματική εικόνα που έχει το φράγμα και μάλιστα σε μια περίοδο με πολλές βροχές και τεράστιους όγκους νερού στο νησί.

"Sponsored links"

Το Φράγμα Βαλσαμιώτη στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Το συγκεκριμένο φράγμα, που ήταν από τις εμβληματικές υποσχέσεις του πατρός Μητσοτάκη προς τους Χανιώτες, αποδείχτηκε «τρύπιο» καθώς λόγω των διαρροών δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τον σκοπό του. Η άσκοπη δαπάνη των 41 εκατομμυρίων ευρώ (από τα 23 που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί) προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του εισαγγελέα ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε την οριστική παραλαβή του, έστω και τρύπιο…

Κι έτσι οι Χανιώτες φράγμα έχουν και νερό δεν έχουν. Εχουν όμως πια και ευχετήριες κάρτες που το δείχνουν γεμάτο σχεδόν μέχρι τη στέψη.

Φάτε (ή μάλλον πιείτε) μάτια…

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις