Χρυσωρυχείο για τη γερμανική Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σύμφωνα με την Handelsblatt – Κέρδη άνω των 100.000.000 ευρώ μέσα σε λίγους μήνες

Κανένα σχόλιο

Με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται πηγή εσόδων (για τη Γερμανία)» παρουσιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τα υπερκέρδη που φέρνουν στη γερμανική Fraport, τα περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν με μία αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα κέρδη ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών καθώς η Fraport Greece προσέφερε στον όμιλο 180 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά κατά το πρώτο 9μηνο του 2017, καταγράφεται αύξηση 13,7% στα έσοδα του Ομίλου, τα οποία διαμορφώνονται σε 2,23 δισ. ευρώ.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, στις εξωτερικές υπηρεσίες και δραστηριότητες στις οποίες ανήκει μεταξύ άλλων η διαχείριση των 14 αεροδρομίων της Ελλάδας, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 51,2% και διαμορφώθηκαν σε 631 εκατ. ευρώ, κυρίως χάρη των ελληνικών αεροδρομίων, τα οποία παρουσίασαν αύξηση εσόδων κατά 181,4 εκατ. ευρώ.

Παρά τα αυξημένα κόστη, τα έσοδα προ φόρων του εν λόγω τομέα της Fraport αυξήθηκαν κατά 77,8% και διαμορφώθηκαν σε 280,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Fraport Greece είχε έσοδα προ φόρων της τάξης του 1,06 δισ. ευρώ και αποτέλεσμα 29 εκατ. ευρώ. Tα λειτουργικά αποτελέσματα της Fraport Greece οδήγησαν σε σημαντική αύξηση λειτουργικών ταμειακών ροών του ομίλου, επηρεάζοντας τις ελεύθερες ταμειακές ροές οι οποίες αυξήθηκαν κατά 77,8 εκατ. ευρώ σε 3,8 δις. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 25,1%.

Η επιβατική κίνηση στα 14 ελληνικά αεροδρόμια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 9,7% και διαμορφώθηκε σε 14,2 εκατ., ενώ για το 9μηνο, η Fraport Greece κατέγραψε αύξηση 10,5% στην επιβατική κίνηση και 23,9 εκατ. επιβάτες.

Όσον αφορά τις προβλέψεις του ομίλου για ολόκληρο το 2017, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών αεροδρομίων, τα έσοδα αναμένεται να φθάσουν τα 2,9 δισ. ευρώ, και τα έσοδα προ φόρων θα κυμανθούν από 980 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο όμιλος αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 ελληνικά αεροδρόμια κατά 10% για το σύνολο της χρονιάς.

Η πώληση των αεροδρομίων θεωρείται σαν μια από τις πιο σκανδαλώδεις εκχωρήσεις δημόσιας περιουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο λόγω του εξευτελιστικά χαμηλού αντιτίμου αλλά και των αποικιακών όρων τους οποίους αποδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι τις λεπτομέρειες της πώλησης καθόρισε για την ελληνική πλευρά θυγατρική της εταιρείας Lufthansa, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της Fraport. Ο αγοραστής δηλαδή καθόριζε τις λεπτομέρειες της πώλησης.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία φέρεται να απαιτεί από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώσουν 70 εκ. ευρώ ως “αποζημίωση” για την κατάσταση που έλαβαν τα αεροδρόμια.

"Sponsored links"

Διαβάστε επίσης:

– Οι “αεριτζήδες” της Fraport παίρνουν τα αεροδρόμια με δάνεια και από ελληνική τράπεζα

– Αυτή είναι η αποκιοκρατική σύμβαση με την Fraport – Φοροαπαλλαγές, υπερεξουσίες, καμία δέσμευση στα εργασιακά | Όλο το κείμενο

– Μόνο σε περίπτωση πολέμου και με αποζημίωση! Βασιλικό διάταγμα του 1953 ενεργοποίησε η κυβέρνηση για να παραδώσει τα αεροδρόμια στη Fraport

– Καταγγελία ΟΣΥΠΑ: Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 8,5% των μετοχών της Fraport

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις