17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έκθεση της Μαρίας Ορφανουδάκη στα Άπτερα

Ημερομηνία:

Έκθεση της διακεκριμένης ζωγράφου Μαρίας Ορφανουδάκη στο Εργαστήρι της Ειρήνης στα Άπτερα λειτουργεί από την Κυριακή και θα είναι ανοικτή έως και την Μεγάλη Παρασκευή τιςώρες 7 έως 10 μ.μ.
Η ζωγράφος της Ειρήνης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και είναι κόρη της Πηνελόπης και του Γεωργίου Ορφανουδάκη, Δημοδιδασκάλου.

Έχει σπουδάσει στο. Ε.Σ.Κ Τ   (Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών) στην Αθήνα και στην Academie de la, Grande Chaumiere στο Παρίσι.

Το 1969 της απονέμεται δίπλωμα και μετάλιο ζωγραφικής από την Haute Interanationale de Lutece  στο Παρίσι.

Έχει ασχοληθεί  και με την Ποίηση. Ποιήματα της έχει μεταφράσει η Κριστίν Νοτόν στη Γαλλική γλώσσα.

Το 1979 της απονέμεται χρυσό μετάλιο και βραβείο από την Accademico d’ Europa.

Έχει δώσει τρεις διαλέξεις αντιπολεμικού χαρακτήρα με θέμα “ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΚΙ” στο Δήμο Αθηναίων, Χανίων  και στην Αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος – (Π) :

Στην Academic a Europe

Επίτιμο μέλος στην Haute Academie de Lutece του Παρισιού.

Στην Amnesty International.

Στη Διεθνή Γυναικεία Μορφωτική Ομοσπονδία.

Στην Academie Italia με χρυσό μετάλλιο.

Στο Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ιδρυτικό μέλος στην Πανελλήνια Εταιρία Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών.

"google ad"

Έργα της ακόμα υπάρχουν σε Πινακοθήκες  δίπλα σ’ εκείνα του Ρενουάρ, Ματίς, Πικάσο, Γκογκέν κ.α.  Και όπως έχει επισημανθεί από τον Γκαλερίστα  PAUL  PETRIDES στο Παρίσι (από τους μεγαλύτερους εκτιμητές Έργων Τέχνης) τη θεωρεί ζωγράφο του μέλλοντος.

Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 28 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1971 δημιουργεί τον Οίκο Μόδας Υψηλής Ραπτικής  M.O στην Αθήνα.

Το 1981 δημιουργεί στα Χανιά της Κρήτης το Εργαστήρι  ΕΙΡΗΝΗΣ  που αποτελεί και το επιστέγασμα των μέχρι σήμερα προσπαθειών της.

Από το 1989 ο απελπισμός της και η αγωνία της για έναν Kόσμο ΕΙΡΗΝΙΚΟ την οδήγησαν σε καινούριο τρόπο έκφρασης. Δημιουργεί βιντεοταινίες καθαρά αντιπολεμικού χαρακτήρα, όπου η σκηνοθεσία, το μοντάζ, το υλικό φωτογράφησης κλπ. εκτελούνται από την ίδια.

Το 1985 & 1989 κατεβαίνει υποψήφια στις Βουλευτικές εκλογές στο κόμμα των Φιλελευθέρων στο Ν. Χανίων ΚΡΗΤΗΣ.

Από το 1991 έχει δική της εκπομπή, Κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου στην T.V. KΡΗΤΗ 1 στα Χανιά ΙΑΧΕΣ της ΜO και Τα ΘΕΛΩ της Μ.Ο.  με υλικό, μοντάζ, σκηνοθεσία κλπ. της ίδιας.

Το 2002 υποψήφια στις Νομαρχιακές εκλογές στα Χανιά ΚΡΗΤΗΣ.

Από το 1997 δημιουργεί Μουσικές Συνθέσεις και σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια υπάρχει αναζήτηση του ΘΕΟΥ και του ΑΝΘΡΩΠΟΥ  μέσα σ’ έναν Κόσμο που έχει χαθεί το ΘΕΙΟ και το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ………

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...