18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αναπαράσταση της ζωής των Κρητικών ανταρτών στα βουνά της Κρήτης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Ρόδον” | Φωτός

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ρόδον” με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προχώρησε σε αναπαράσταση της ζωής των ανταρτών στα βουνά της Κρήτης.

Η φωτογράφηση έγινε στη θέση “Φωκιές” Ομαλού σε υψόμετρο 850 μέτρα και ο φωτογράφος είναι ο Ηλίας Περγαντής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ποιος είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ρόδον”

Ο Σύλλογος συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003.

Μια συντροφιά ανθρώπων που ήθελαν να συνεισφέρουν ως προς την ουσία της έννοιας «λαϊκός πολιτισμός» και τον τρόπο προβολής του ίδρυσαν το σωματείο και επέλεξαν την επωνυμία «ΤΟ ΡΟΔΟ» δάνειο από την πλούσια παράδοση του τόπου μας.

«Το Ρόδο» είναι ένας παραδοσιακός γυναικείος χορός, ο οποίος σήμερα σπανίως απαντάται στα γλέντια, όμως, σώζονται η μουσική, τα βήματα και οι μαντινάδες του από ελάχιστες πλέον γυναίκες του χωριού Λουσακιές Κισσάμου Χανίων.

"google ad"

Η έδρα του σωματείου είναι στο Κάτω Δαράτσο του Δήμου Χανίων και ο χώρος στέγασης και ανάπτυξης της δραστηριότητάς του, ενοικιάζετε από το σύλλογο και δεν επιχορηγείτε από πουθενά.

Το σωματείο προσφέρει εντελώς αφιλοκερδώς στα μέλη του την δυνατότητα να γνωρίσουν τους χορούς της δυτικής Κρήτης και να συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα που σχετίζονται με την κρητικό λαϊκό πολιτισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ