16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Αποκρυπτογραφώντας την ομιλία Μαρκογιαννάκη: Εδώ είμαι ακόμα, αλλά αν δε με θες, θα το πληρώσεις ακριβά

Ημερομηνία:

Επίδειξη δύναμης έκανε χθες ο πρώην βουλευτής και Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά την ομιλία που έδωσε στη Σούδα.

Το μήνυμα που έστειλε ξεκάθαρο. Εγώ, είμαι ακόμα εδώ και είμαι ισχυρός. Αν δε με θέλετε, να το πείτε. Αλλά να γνωρίζετε ότι η απόφασή σας αυτή θα έχει κόστος.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκης εξαπολύοντας και απειλές, ευχόμενος να μην έρθει η ώρα να υποχρεωθεί να μιλήσει για τους λόγους που τέθηκε στο περιθώριο γιατί τότε “εκτός από εκείνους που θα ζημιωθούν προσωπικά φοβάμαι ότι θα βλάψω και τη Νέα Δημοκρατία”.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι το κόμμα του τον τίμησε όχι όταν έπρεπε αλλά όταν τον είχε ανάγκη και προσπάθησε να τονίσει την αναγκαιότητα και της σημερινής του παρουσίας του, “τώρα που μια καταχνιά, τώρα που μαύρα σύννεφα γεμίζουν τον πολιτικό ουρανό των Χανίων”. Είπε ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα “το ανάχωμα της προστασίας είναι παρών πάλι”.

Συνέχισε την επίθεσή του προς την ηγεσία του κόμματος και στην οικογένεια Μητσοτάκη τονίζοντας ότι το κόμμα δεν πρέπει να θεωρηθεί από κανένα ότι είναι ιδιοκτησία “ούτε από άτομο ούτε από οικογένεια”.

Μίλησε για “ανανέωση φερετζέ” που χρησιμοποιείται ως “εργαλείο καταδίωξης εσωκομματικών αντιπάλων” ενώ σημείωσε ότι πραγματική ανανέωση θα είναι ο “περιορισμός της οικογενειοκρατίας, να μη νομίζει κανείς το κόμμα ιδιοκτησία και βιλαέτι του”.

Όμως, άφησε ένα περιθώριο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξει απόφαση τονίζοντας ότι μαζί με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη διώχνουν και τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του:

“Εδώ βρίσκονται 2.000 άνθρωποι μπαρουτοκαπνισμένοι, ετοιμοπόλεμοι, μαχητές και είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά για τη Νέα Δημοκρατία. Μην τους διώχνετε! Εμείς θέλουμε μαζί να προχωρήσουμε! Μη μας στεναχωρήσετε! Μη μας στε-να-χω-ρη-σετε.”, είπε.

Και άλλες φορές αναφέρθηκε για πράγματα που γνωρίζει για τα οποία “δεν ήρθε η ώρα να μιλήσω. Και εύχομαι να μην έρθει η ώρα ποτέ” ενώ σημείωσε ότι εφόσον δεν συμπεριληφθεί στη λίστα των υποψηφίων δε θα επιτρέψει “τον βιασμό της βούλησης”:

“Θέλω να ψηφίσετε και να στηρίξετε αυτό που θέλετε και όχι αυτό που θέλουν να σας επιβάλλουν”.

Κατέληξε τονίζοντας ότι:

“Εμείς είμαστε εδώ, ετοιμοπόλεμοι, μπαρουτοκαπνισμένοι. Μας θέλετε; Εδώ είμαστε. Δε μας θέλετε, πείτε μας το.”

Σαφές το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζω πολλά, είμαι ισχυρός, υπάρχει χρόνος για να αλλάξουν οι αποφάσεις που έχουν παρθεί γιατί η Νέα Δημοκρατία με έχει ανάγκη. Αν όμως δεν αλλάξουν οι αποφάσεις, δε θα στεναχωρηθώ μόνο εγώ, αλλά και οι χιλιάδες που είναι μαζί μου, τους οποίους θα καλέσω να ψηφίσουν αυτούς που θέλουν, όχι αυτούς που τους επιβάλλετε.

"google ad"

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, διαμορφώνεται κλίμα εμφυλιοπολεμικό στη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις των επόμενων μηνών. Πόσο μάλλον όταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προαναγγέλλει σειρά ομιλιών σε κάθε γωνιά του νομού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...