15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Μόλις 6 νεκροί στον ΒΟΑΚ το 2018 – 40 νεκροί στο επαρχιακό δίκτυο και εντός των πόλεων

Ημερομηνία:

Σημαντικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΣΥ.ΠΡ.Ο.ΤΑ Γιάννης Λιονάκης σχετικά με τα θανατηφόρα τροχαία εντός του 2018 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στην Κρήτη έχουμε 46 νεκρούς από τροχαία. 31 από τα θύματα ήταν οδηγοί, 10 επιβάτες και 5 πεζοί.

Ως η  πιο «θανατηφόρα» μέρα αναδείχθηκε η Τετάρτη.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα 30 από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, 10 εντός πόλης και μόλις 6 (!) στον ΒΟΑΚ στοιχείο που αν μη τι άλλο δίνει έμφαση στη σημασία βελτίωσης του οδικού δικτύου, της σήμανσης και των μέτρων ασφαλείας στους δρόμους της επαρχίας και στην πόλη.

Η πιο «δύσκολη» κι επικίνδυνη ώρα της μέρας, όπως φαίνεται, είναι από τις 13.00 έως τις 17.00  ενώ 36 από τα θύματα ήταν άνδρες και 10 γυναίκες.

Οι περισσότεροι νεκροί ήταν άνω των 55 ετών ενώ και οι ηλικιακές ομάδες 18-25 «έδωσαν» 11 θανάτους. Παράλληλα, στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι είχαμε και 2 νεκρούς κάτω των 17 ετών!

Στα περισσότερα θανατηφόρα ενεπλάκησαν αυτοκίνητα και σε 13 με δίκυκλα ενώ είχαμε 26 εκτροπές, 14 συγκρούσεις και 9 παρασύρσεις πεζών.

Οι πιο θανατηφόροι μήνες ήταν ο Μάρτιος και ο Οκτώβριος με 7 νεκρούς από τροχαία.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...