19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ψεύτικη η είδηση για το USS Porter που ξεκίνησε από τη Σούδα για να βομβαρδίσει τη Συρία

Ημερομηνία:

Η Σούδα έπαιξε ρόλο και σε αυτό τον βομβαρδισμό της Συρίας, με την αποστολή κατασκοπευτικού αεροπλάνου EP-3E Aries II όπως έγραψε αποκλειστικά ο “Αγώνας της Κρήτης” και άγνωστο με ποιους άλλους τρόπους  αλλά με βεβαιότητα η είδηση που ανακυκλώθηκε αβίαστα και από τοπικά μέσα ενημέρωσης για συμμετοχή στον βομβαρδισμό πλοίου που βρισκόταν στη Σούδα, δεν ευσταθεί!

Πιο συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και πανελλαδικά, έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν είδηση για συμμετοχή του αμερικάνικου πλοίου USS Porter στους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

“Στη Σούδα βρισκόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες το αμερικανικό πλοίο USS Porter με διακριτικά DDG 78, που εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με Τόμαχοκ στη Συρία και συγκεκριμένα σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, στην πόλη Χομς, δείχνοντας έτσι την «στροφή» της πολιτικής των ΗΠΑ

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 31 Μαρτίου, το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου USS Porter συμμετείχε εθελοντικά στον καθαρισμό των ακτών στο Σταλό, μία παραλία που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων.

Το USS Porter είναι εξοπλισμένο με το σύστημα SM-3 βαλλιστικών πυραύλων είναι το ένα από τα δύο σκάφη απ’ τα οποία εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας.”

Το δημοσίευμα είναι πράγματι εντυπωσιακό, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Αναφέρεται στον βομβαρδισμό που συνέβη τον Απρίλιο όχι όμως το 2018, αλλά το 2017. Άλλωστε, η ημερομηνία υπάρχει και στο δημοσίευμα του CNN Greece που αναφέρεται ως πηγή

Το θέμα είχαμε αναδείξει το 2017 και εμείς μέσω της εφημερίδας μας με σειρά δημοσιευμάτων που πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

Σήμερα, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην ανάδειξη του λάθους επειδή διαπιστώνουμε ότι η είδηση διακινείται ευρέως αν και δεν είναι αληθής.

Και σε αυτή την επίθεση με βεβαιότητα η Σούδα έπαιξε ενεργό ρόλο. Αλλά, ως σήμερα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή πλοίου που ξεκίνησε από τη Σούδα στον νέο βομβαρδισμό της Συρίας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Κι επιτέλους, κάποιοι που έκαναν το λάθος και δημοσίευσαν είδηση πριν ένα χρόνο ως σημερινή, ας κατεβάσουν το κείμενο επιτέλους

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...