19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οργή και δάκρυα στην ΔΕΗ για μία ρύθμιση – 40 διακοπές ρεύματος κάθε μέρα στα Χανιά – Κινητοποιήσεις από πολίτες, φορείς και κόμματα!

Ημερομηνία:

Οι εικόνες που καταγράφονται στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, είναι πρωτόγνωρες. Πιο θλιβερές από κάθε άλλη φορά. Εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται…στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να επιτύχουν μια ρύθμιση που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν ή να επανασυνδέσουν το ρεύμα στο σπίτι τους.

Μια γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα προσπαθεί να τους εξηγήσει πως αν δεν της επανασυνδέσουν την ηλεκτροδότηση δε θα μπορέσει να επιβιώσει…

Άνθρωποι που κλαίνε για να πετύχουν μια ρύθμιση, που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το ρεύμα στο σπίτι τους. Ουρές ταλαιπωρίας, θλίψης και αγανάκτησης, οι οποίες περιγράφουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Εν τω μεταξύ στην Πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι από τους ”Πολίτες κατά του Χρέους” πραγματοποιήθηκε  νέα διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος, οι οποίες συνεχίζονται όπως φαίνεται σε αμείωτο βαθμό…

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι διακοπές γίνονται για απλήρωτους λογαριασμούς, που αφορούν στην κατανάλωση ρεύματος και όχι στο χαράτσι, και μάλιστα όπως καταγγέλλουν, χωρίς καμία προειδοποίηση

Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ Κρήτης το μέλος της κίνησης Γιώργος Χαλκιαδάκης, η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο όσοι βρέθηκαν εκεί ζήτησαν μεγαλύτερη ευαισθησία από πλευράς επιχείρησης, σε περίπτώσεις ασθενών και πολυτέκνων, οι οποίοι διαπιστώνουν ξαφνικά, ότι οι ΔΕΗ, τους άφησε χωρίς ρεύμα!

Οπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, και σήμερα θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης, σε καταναλωτές οι οποίοι δεν είχαν να πληρώσουν όχι το χαράτσι, αλλά για λογαριασμούς κατανάλωσης

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των “Πολιτών κατά του Χρέους” και κάθε άλλης δημοκρατικής συλλογικότητας δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζοντας την αντίθεσή του στα χαράτσια και υπερασπιζόμενος «τα δικαιώματα του πολίτη για δίκαιη φορολόγηση, για ισότιμη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά και αξιοπρέπεια»

Η ανακοίνωση των «Πολιτών κατά του Χρέους»

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ Ηρακλείου στο Τσαλικάκι, με αφορμή τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη συνάντηση με το αρμόδιο διευθυντή της επιχείρησης δόθηκε η ενημέρωση ότι καθημερινά δίνονται 500 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης στο νομό Ηρακλείου, στοιχείο που αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ τόνισαν ότι πλέον η διάσταση που παίρνει το πρόβλημα είναι στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ζήτησαν να μη γίνονται ανεξέλεγκτα και απροειδοποίητα οι διακοπές. Τόνισαν ότι δεν αρκεί μόνο να ενημερώνεται ο οφειλέτης για τη διακοπή (σήμερα δεν υπάρχει καν αυτή η ενημέρωση) αλλά και να κρίνεται η οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, δηλαδή να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ανεργία, ασθένεια κλπ)

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ επειδή οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δήλωσαν αδυναμία να διαθέσουν προσωπικό προς ενημέρωση των οφειλετών, έθεσαν, στη διάθεση της επιχείρησης, εθελοντές. Παράλληλα ζήτησαν μέχρι να υπάρξει η σχετική συνεννόηση για τη δημιουργία αυτής της ομάδας εθελοντών, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. Ο αρμόδιος διευθυντής απάντησε ότι θα συζητήσει με τους προϊσταμένους του, τα αιτήματα και την ερχόμενη Πέμπτη (13/6) θα γίνει νέα συνάντηση.

"google ad"

Παράλληλα με τη συνάντηση αυτή, οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/6/2013 και ώρα 08:00, μπροστά στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι με αίτημα να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες και απροειδοποίητες διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη έγιναν διακοπές σε 178 συνδέσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια διακοπή σε ασθενή σε οξυγονοθεραπεία του οποίου κινδύνευσε η ζωή.

Τέλος, οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ, ζήτησαν η συμπεριφορά των υπαλλήλων και η αντιμετώπιση των πολιτών, που προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ, για ρυθμίσεις, διακανονισμούς κλπ να είναι η πρέπουσα, καθόσον υπάρχουν μαρτυρίες περί του αντιθέτου, γεγονός που δε συνάδει με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.

 

ΣΥΡΙΖΑ: 350 διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο μέσα σε μία εβδομάδα!

Παρέμβαση στο μεγάλο θέμα της διακοπής ρεύματος σε εκατοντάδες σπίτια στο Ηράκλειο, επιχειρεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η οργάνωση, στο Ηράκλειο γίνονται περίπου 350 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την εβδομάδα και 3.500 εντολές σε αναμονή. Παράλληλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος καλεί τους πολίτες σε κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8 το πρωί, στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι ιστορικές «επιτυχίες» της τρικομματικής κυβέρνησης των αντιλαϊκών μέτρων και τα success story’s των πολιτικών υπευθύνων της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, βρίσκουν την κορύφωσή τους στις 500 εντολές διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος την ημέρα και στην καθημερινή υλοποίηση 50 από αυτές! Στο Ηράκλειο δηλαδή έχουμε περίπου 350 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την εβδομάδα και 3.500 εντολές σε αναμονή! (Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλληλέγγυος με τον αγώνα των «Πολιτών Κατά Του Χρέους», της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, μεμονωμένων πολιτών και άλλων συλλογικοτήτων, θέλοντας να βοηθήσει να υψωθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, συμμετείχε με την παρουσία μελών της ΝΕ Ηρακλείου και της βουλευτού Μαρίας Διακάκη, σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.
Στη συνάντηση που ακολούθησε με το διευθυντή της ΔΕΗ, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά στο νομό Ηρακλείου. Η αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέσαμε στο διευθυντή της ΔΕΗ τα εξής αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η τραγική κατάσταση:

1.    Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε άτομα που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ
2.    Να μη γίνονται διακοπές ρεύματος χωρίς προειδοποίηση
3.    Να δοθεί ποσοστό από το τέλος κοινωνικής ωφέλειας (με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια) προκειμένου να μη διακόπτεται το ρεύμα, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
4.    Να δοθεί οδηγία στα συνεργεία, ώστε να μην προβαίνουν σε διακοπές παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί οι πολίτες
5.    Να γίνει αναστολή των διακοπών ρεύματος μέχρι να διαβιβαστούν και να συζητηθούν να παραπάνω αιτήματα.

Τη Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί, δίνουμε ξανά ραντεβού  στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι προκειμένου να πάρουμε θετική απάντηση από τη ΔΕΗ στα αιτήματα που τέθηκαν.  Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει μπλοκάρισμα των συνεργείων διακοπής ρεύματος.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι!   Πολλοί είμαστε πιο δυνατοί! Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο! Κοινωνική αλληλεγγύη είναι η απάντηση στην αναλγησία και την ακραία κοινωνική βία που ασκείται από την κυβέρνηση στο λαό!

Χανιά:| Μέχρι και 40 ημερησίως οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια ή επιχειρήσεις

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει και στα Χανιά πλέον, η λαίλαπα των διακοπών της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες αλλά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντρέα Γερακάκη για το zarpa.gr.

Η ΔΕΗ σε καθημερινή βάση και εφαρμόζοντας τις εντολές της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, δεν διστάζει να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος ακόμα και σε οικογένειες ανέργων η και ατόμων που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο αν στερηθούν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpa.gr σε καθημερινή σχεδόν βάση, η ΔΕΗ σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε 30- 40 διακοπές στην ηλεκτροδότηση είτε σε κατοικίες είτε σε επιχειρήσεις.

Οι διακοπές γίνονται από εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται η επιχείρηση.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι διάφοροι διακανονισμοί που προβλέπονται κατόπιν κατευθύνσεων από το αρμόδιο υπουργείο προς την επιχείρηση, γίνονται μόνε σε περιπτώσεις που δεν έχει γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση, καθώς και στις περιπτώσεις που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες δόσεις προηγούμενων διακανονισμών.

Στην περίπτωση δε που υπάρχει διακοπή τότε για να γίνει επανασύνδεση πρέπει να καταβληθεί το 70% του ποσού του λογαριασμού.

Ακόμα οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως από το Σάββατο 22 Ιουνίου όλα τα «χαράτσια» η αλλιώς το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μεταφέρεται για τους καταναλωτές που δεν το έχουν εξοφλήσει, στην εφορία, και πλέον αυτά τα ποσά θα επιβαρύνονται και με τους ανάλογους τόκους.

Τέλος από τις 29 Ιουνίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα συμπεριλαμβάνεσαι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, για το έτος 2013.

Πηγές: cretalive.gr, zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...