13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ο μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο Χανίων, οι συγκρούσεις των εταιρειών και οι ιδιωτικές κλινικές

Ημερομηνία:

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων είναι γνωστή και έχει παρουσιαστεί σε σειρά ρεπορτάζ και από τη δική μας εφημερίδα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, καθώς και ο μειωμένος προϋπολογισμός είναι προβλήματα υπαρκτά και αν κάτι κρατά το νοσοκομείο σε λειτουργία είναι η υπερπροσπάθεια νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Πάντως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, την προηγούμενη εβδομάδα μετά από πολύμηνη καθυστέρηση έφθασε ο μαγνητικός τομογράφος. Μία από τις κύριες αιτίες για την καθυστέρηση ήταν και οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εταιρειών. Η διαδικασία αυτή, ολοκληρώθηκε περίπου στα τέλη του Απριλίου, και τελικώς ο μαγνητικός τομογράφος έφθασε στο νοσοκομείο Χανίων λίγο πριν το τέλος του Ιουνίου.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Ανδρέας Λιοδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων σε κάθε διαδικασία προμήθειας μηχανημάτων γίνεται μειοδοτικός διαγωνισμός. Συνήθως, προκύπτουν ενστάσεις και στη διαδικασία προάσπισης των συμφερόντων των εταιρειών για την τοποθέτηση δικών τους μηχανημάτων, τα νοσοκομεία γίνονται έρμαια των διαμαχών τους.

Μία τέτοια δικαστική διαμάχη καθυστερεί και την τοποθέτηση του Αξονικού Τομογράφου στο νοσοκομείο Χανίων.

Πάντως, όπως σημειώνει ο κ. Λιοδάκης, «αν υπήρχε η πολιτική βούληση, των υπευθύνων των διοικήσεων και της ΥΠΕ τα προβλήματα αυτά θα λύνονταν πολύ γρήγορα. Πάντα, όταν δεν υπάρχει βούληση, αυτές οι υποθέσεις καθυστερούνε».

Όσον αφορά τώρα τον μαγνητικό τομογράφο στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 2 άτομα με εμπειρία: ένας γιατρός και ένας τεχνολόγος.

Όπως μας είπε ο κ. Λιοδάκης, αυτό το προσωπικό δεν επαρκεί για να λειτουργήσει κανονικά ως τμήμα και να μπορεί να εφημερεύει: «Αυτή τη στιγμή θα μπορεί να καλύψει κάποια τακτικά ραντεβού. Είναι σημαντικό και αυτό αλλά δε θα μπορεί να καλύψει τις πολύ αυξημένες ανάγκες του νομού Χανίων για μαγνητική τομογραφία».

Ο κ. Λιοδάκης δε θεωρεί τυχαία αυτή την εξέλιξη εφόσον λειτουργούν στα Χανιά δύο επιπλέον μαγνητικοί τομογράφοι επί 24ώρου βάσεως στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...