16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κρίταμο
Το φτιάχνομε τουρσί. Αλλά και βραστό. Είναι πολύ νόστιμο. Στην σαλάτα είναι εξ’ ίσου νόστιμο με την πιπεριά τουρσί. Έχει κρίταμο σ’ όλα σχεδόν τα παραθαλάσσια μέρη. Διαλέξτε να το μαζέψετε από μέρη μη προσβάσιμα εύκολα για να είναι καθαρό.

Τουρσί κρίταμο
Το ξεβράζομε ελαφρά για να παραμείνει τραγανό. Το βάζομε σε βάζο με θαλασσινό αλάτι και ξύδι και το χρησιμοποιούμε στη σαλάτα.

Κρίταμο βραστό
Το ξεβράζομε. Χύνομε το νερό. Το ξαναβράζομε. Το σερβίρομε με λάδι και άφθονο λεμόνι.

Τορτίγια λαχανικών
Πέντε αυγά, 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι μερικά φρέσκα φασόλια, 1 μεγάλη πατάτα κομμένη κύβους, πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, κόκκινη κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη, κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους, μελιτζάνα κομμένη κύβους. Αλατίζομε, πιπερώνομε.
Βάζομε μισή φλιτζάνα λάδι και βάζομε στον φούρνο να ψηθούν. Όταν είναι ψημένα χτυπάμε τα αυγά με κρέμα γάλακτος και τα ρίχνομε από πάνω. Φροντίζομε προηγουμένως το φαγητό να μην έχει υγρά. Λίγο πριν βγάλομε απ’ τον φούρνο πασπαλίζομε με τυρί τριμμένο. Κόβεται κομμάτια και είναι πολύ νόστιμο. Μπορούμε να βάλομε και 10 αυγά.

Mousse chocolat
Διακόσια πενήντα γραμμ. γάλα πλήρες, 200 γραμμ. σιρόπι γλυκόζης, 150 γραμμ. κρόκοι, 150 γραμμ. ζάχαρη, 375 γραμμ. Κουβ. Extra Noir, 50 γραμμ. fleur de biere, 400 γραμμ. κρέμα
Βράζετε το γάλα και τη γλυκόζη. Ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ρίξτε το βραστό μείγμα στους κρόκους. Παστεριώστε το σύνολο στους 85ο C. Ρίξτε το μείγμα στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Χτυπήστε την κρέμα και προσθέστε το αλκοόλ. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα μαζί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ