18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σταμναγκάθι άγριο
Το καθαρίζομε, το πλένομε και λίγο αλάτι πολύ λεμόνι. Όποια θέλει βάζει και ελάχιστο λάδι

Σαλάτα με γαλατσίδες
Πολύ ωραία. Ειδικά οι γαλατσίδες που βγαίνουν στην θάλασσα, στην αμμούτσα. Άψητες, κομμένες χοντρά κομμάτια, με λάδι, αλάτι, λεμόνι ή ξύδι.

Σαλάτα με τσόχους και καυκαλήθρες
Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε στους τσόχους και στις καυκαλήθρες γαλατσίδες, κουκόφυλλα, ψαρρές, λίγο ραπανάκι, μαρούλι και ρόκκα, αλάτι, λίγο λάδι και ξύδι. Πολύ ωραία.

Σαλάτα με κρίταμο
Μαζεύομε το κρίταμο. Το ξεβράζομε πρώτα και χύνομε το νερό. Μετά το βράζομε κανονικά και βάζομε αλάτι, λάδι, λεμόνι και το τρώμε. Άμα θέλομε να το κάνομε τουρσί για να το βάζομε στην χωριάτικη σαλάτα, το ξεβράζομε μόνο και μετά το βάζομε σε βάζο με ξύδι και αλάτι. Πολύ ωραίο. Φυτρώνει στις παραλίες.

Σαλάτα του γυαλού (φύκι)
Η σαλάτα του γιαλού είναι φύκι. Φυτρώνει τον μήνα Απρίλιο. Πρέπει να βουτήξετε μέσα στη θάλασσα γιατί φυτρώνει σε βράχια που το κύμα τα σκεπάζει και μετά φεύγει. Δηλαδή ούτε τελείως έξω ο βράχος, ούτε να τον σκεπάζει τελείως η θάλασσα. Παλιά, βούταγα στα Φαλάσαρνα και στο Σφηνάρι και έβγαζα. Αλλά τώρα, κρυώνω! Εεε, μη με πιάσει και καμιά ανακοπή. Είναι τρέλλα. Τραγανό, μυρίζει θάλασσα και το διατηρούμε στο ξύδι σε βάζο.

Σαλάτα με γλυστρίδα
Η γλυστρίδα είναι αυτοφυής στους καλοκαιρινούς κήπους. Αλλά καλλιεργείται κιόλας. Εγώ χρησιμοποιώ την άγρια. Είναι πολύ ωραία στην χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, γλυστρίδα, βασιλικό, αλατσοελιές, μυζήθρα, παξιμάδια σπασμένα μέσα, κρεμμύδι και αυτή η σαλάτα θέλει άφθονο ελαιόλαδο.
Άλλη σαλάτα με σκέτη γλυστρίδα είναι να την ανακατέψετε με γιαούρτι στραγγιστό σκορδάκι πολτοποιημένο, λίγο λάδι και ξύδι.

Σαλάτα με βλίτα και στύφνο
Τα βλίτα και ο στύφνος φυτρώνουν μόνα τους στους κήπους το καλοκαίρι. Βράζομε νερό και ρίχνομε τα βλίτα, τον στύφνο, κολοκυθάκια ολόκληρα αν είναι μικρά ή στα 4 αν είναι μεγάλα και πατάτες ολόκληρες καθαρισμένες. Βράζουν, τα τραβάμε, βάζομε αλάτι, άφθονο ελαιόλαδο, άφθονο λεμόνι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...