18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σωματείο ΑμεΑ Χανίων: “Ό,τι χρειαστεί είμαστε δίπλα σας”

Ημερομηνία:

Το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων παίρνοντας θέση απέναντι στην ρατσιστική, βάρβαρη και προσβλητική επίθεση που δέχτηκα απο οδηγό του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων στην γραμμή Χαλέπα-Εργατικές Κατοικίες, αναφέρει επί λέξη τα εξής:

κύριε Σπανουδάκη, αγαπητέ συνάδελφε,

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων συζήτησε εκτενέστατα την αναφορά σας για την συμπεριφορά οδηγού του Αστικού ΚΤΕΛ προς εσας παραγνωρίζοντας την εμφανή κινητική αναπηρία σας.

Κατ΄ αρχάς ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε την υποχρέωση τουλάχιστον ηθικής συμπαράστασης και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Προς εσάς αλλά και σε κάθε άλλο πρόσωπο της κοινωνίας μας με αναπηρία που αντιμετωπίζει δύσκολη, αυθάδη και αυθαίρετη συμπεριφορά ατόμων που έχουν την εντύπωση του άτρωτου. Η βίωση της καθημερινής ζωής για όλους εμάς τους ανάπηρους γίνεται και λόγω των σημερινών οικονομικών συγκυριών, πιο δύσκολη και επιπλέον οι λαθεμένες εντυπώσεις πολλών δεκαετιών της κοινωνίας μας σχετικά με τους ανάπηρους έρχονται στην επιφάνεια δυστυχώς με πολύ σκληρό τρόπο σε πολλές περιπτώσεις.

Συνεχίστε την πορεία της ζωής σας όπως και εμείς. Σαν Σωματείο προσπαθούμε να σας στηρίξουμε στην επίλυση προβλημάτων και το κυριότερο δεν αφήνουμε κανέναν να μας αφαιρέσει οτιδήποτε μας ανήκει ως άτομα-πολίτες σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.

Εμείς απο την μεριά μας θα προβούμε σε μια σειρά απο ενέργειες προς το Αστικό-Υπεραστικό ΚΤΕΛ αλλά και άλλους φορείς για την επαναφορά της ευαισθητοποίησης και της αναγνώρισης των θεμάτων που αφορούν τους ανάπηρους για όσους την έχουν χάσει ή ξεχάσει με οποιαδήποτε δικαιολογία. Σας επισυνάπτομε και το έγγραφο προς τα ΚΤΕΛ.

Η Πρόεδρος

Αμαλία Μπασιά

Ο Γ.Γραμματέας

Α. Περαστάκης

Επίσης το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων έστειλε προς τους Προέδρους του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί Πρόεδροι,

Ως Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χανίων θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύχρονη μέχρι τώρα συνεργασία μας και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"google ad"

Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί ελάχιστα ευτυχώς περιστατικά απρεπούς και μη φιλικής προς τα ΑμεΑ συμπεριφοράς και μάλιστα με εμφανή έλλειψη σεβασμού κατά την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία σας.

Έχουμε μάλιστα και ενυπόγραφες καταγγελίες με στοιχεία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμη οι περιπτώσεις αποτελούν εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα. Όμως όταν προέρχονται απο νοήμονες ανθρώπους και γνώστες της νομοθεσίας θεωρούμε ότι πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπ΄ όψιν.

Παρακαλούμε, λοιπόν, όπως γίνει σύσταση στους εργαζόμενους σας απο την Διοίκηση να δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό στους Ανάπηρους συμπολίτες μας. Με βάση το Σύνταγμα όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Για μας δε κάθε άνθρωπος και κάθε συνάδελφος είναι ξεχωριστός. Σας γνωρίζουμε, επιπροσθέτως, ότι το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων είναι πιστοποιημένος φορέας απο το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Μη λησμονείτε δε ότι ο νομός Χανίων και όλη η Κρήτη είναι τουριστικός προορισμός και οι ευρωπαίοι σέβονται τα Άτομα με Αναπηρία.

Ως εκ τούτου είμαστε στη διάθεσή σας για σεμινάρια επιμόρφωσης όσων υπαλλήλων σας επιθυμούν ή εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να επιμορφωθούν. Σε συνεργασία με το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων θα λάβουν αναγκαίως βεβαιώσεις.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Αμαλία Μπασιά

Ο Γ. Γραμματέας

Α. Περατσάκης

Για την αντιγραφή

Ανδρέας Σπανουδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ