14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Φωνή απόγνωσης από την Παλιά Πόλη

Ημερομηνία:

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για σχέδιο εναντίον τουςΚαταπέλτης κατά της Δηµοτικής Αρχής Χανίων είναι το κείµενο οµόφωνου ψηφίσµατος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων της Παλιάς Πόλης Χανίων, ενώ παράλληλα καλούν το σύνολο των Δηµοτικών παρατάξεων να πάρουν ξεκάθαρη θέση στα όσα καταγγέλλουν.

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συνέλευσης:

 “Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Παλιάς Πόλης Χανίων που πραγματοποιήθηκε στις 17-7-2013 με ομόφωνο ψήφισμά της

Α’ Διαπιστώνει ότι τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαβίωση των κατοίκων της Παλιάς Πόλης όχι μόνο παραμένουν άλυτα, κληροδοτημένα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά συνεχώς επιδεινώνονται.

Οι καλές προθέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την επίλυση και παραπέρα βελτίωση των πραγμάτων δεν έχουν σχέση με την τραγική πραγματικότητα.

Η άτυπη 20μελής «ειδική επιτροπή» που συστάθηκε με την από 8-8-2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων συνεδρίασε μία και μόνη φορά μετά παρέλευση 8 μηνών στις 18-4-2013. Ποιος γνωρίζει τα συμπεράσματά της και τις προτάσεις για την επίλυση των  προβλημάτων της Π.Π. ; Αποδείχτηκε ότι ήταν ένα τέχνασμα και μόνον η σύσταση αυτής της επιτροπής για να πάει το θέμα στις καλένδες.

Θέτει προ των ευθυνών τους και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων για τα όσα καταγγέλλει και ζητά να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Β’  Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή

1. Για παράνομη χορήγηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πυκνοδομημένο ιστό της Παλιάς Πόλης που είναι και αρχαιολογικός χώρος. (Νέα πελατειακή πρακτική).

2. Για παράνομη και καταχρηστική παραχώρηση δημόσιου χώρου. (Επίσης πελατειακή πρακτική).

3. Για πλημμελή έως ανύπαρκτη αστυνόμευση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4. Για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους, τις πλατείες και τα σοκάκια της Π.Π.

5. Για τον παράνομο αποκλεισμό (με κάγκελα και αλυσίδες) των κατοίκων από τα σπίτια τους.

6. Για το γεγονός ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τη Δημοτική Αρχή είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Π.Π. (μεταξύ άλλων και το ανθρώπινο δικαίωμα μας στον ύπνο).

"google ad"

7. Για την εκ των πραγμάτων εχθρική αντιμετώπισή μας.

8. Για παντελή έλλειψη ενημέρωσης σε σχέδια (αν υπάρχουν) έκτακτης ανάγκης.

Δηλώνουμε

• Ότι θα υπερασπιστούμε τους κοινόχρηστους χώρους της Π.Π. σπιθαμή προς σπιθαμή.

• Ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και δυναμικά το δικαίωμα πρόσβασης στα σπίτια μας όλο το 24ωρο με τα οχήματά μας όποτε και όταν έχουμε ανάγκη.

• Ότι θα αναθέσουμε σε δικηγόρο τη διερεύνηση δυνατότητας να υποβάλουμε ομαδικές αγωγές κατά του Δήμου και ακόμη ποινικών διώξεων κατά παντός αυτουργού.

Επίσης θέτουμε το ΜΕΓΑ ερώτημα: Ποιος ωφελείται από την απομάκρυνση των κατοίκων, με την ασκούμενη πολιτική της Δημ. Αρχής; Μήπως υπάρχει σχέδιο να περάσει η Π.Π. σε άλλα χέρια;

 έλος, η Γενική Συνέλευση απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους τους κατοίκους του Νομού για συμπαράσταση, ενεργή και ουσιαστική, στους κατοίκους εκείνους που με την παραμονή τους σήμερα στην Παλιά Πόλη τη συντηρούν, τη διατηρούν και τη διαιωνίζουν._

Το Παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στο Δήμαρχο Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκη και να

δημοσιευτεί ως έχει στον τοπικό τύπο”

 Ο Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης

Μάρκος Καραβιτάκης

Ο Γραμματέας της Γεν. Συνέλευσης

Βασίλης Γιατρουδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...