18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όλη η Κρήτη μία γέφυρα αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Ανατολικής Αττικής

Ημερομηνία:

Μία μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης και βοήθειας ανοίγει η Κρήτη προς την ανατολική Αττική που από προχθες πενθεί για τις δεκάδες ανθρώπινες απώλειες. Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από τις πύρινες φλόγες, είδαν μέσα σε λίγες στιγμές το βιός τους να γίνεται στάχτη.

Η Κρήτη μέσω δήμων και φορέων συμπάσχει στην τραγωδία και συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους που δεν έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα…

Συγκέντρωση ειδών στο Πολύκεντρο

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής  και ιατρικής φροντίδας,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 19.00 έως τις 21.00.

Συγκέντρωση τροφίμων στο Δήμο Μαλεβιζίου

Για σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Συγκέντρωση ειδών στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οργανώσεις του κόμματος έχουν ήδη αρχίσει από το πρωί τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η ΝΔ παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης σε 20 σημεία εντός και εκτός Αττικής:.

Στην Κρήτη η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38.

Ο Δήμος Οροπεδίου συμμετέχει στο Εθνικό Πένθος

Τα θεσμικά όργανα του Δήμου, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς, έχουν κινητοποιηθεί από νωρίς σήμερα προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου ο Δήμος να τα αποστείλει με όχημα του, στις πληγείσες περιοχές.

Τόπος Συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας :

Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου – Τζερμιάδων

"google ad"

Ώρες –ημέρες συλλογής: καθημερινές από 8:00π.μ, έως 2:00μ.μ

-ΒΡΕΦΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ: Βρεφικό γάλα, Κρέμες σε σκόνη, Παιδικό γάλα μακράς διάρκειας, Βρεφικές/παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, Ταλκ, Συσκευασμένες φρουτόκρεμες,

-ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ: Παστέλι, Μπάρες Δημητριακών, Κρουασάν, Σταφίδες γάλα μακράς διάρκειας, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κονσέρβες, φρυγανιές, ατομικούς χυμούς, μακαρόνια/ρύζι, λάδι, όσπρια.

-ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: γάζες, fucidin, betadin,  κρέμες για εγκαύματα, συγκάματος.

Γέφυρα αλληλεγγύης από την Κρήτη ... ως την ανατολική Αττική
Σε ετοιμότητα για συνδρομή στην Αττική ο δήμος Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, συγκλονισμένος από τις δραματικές εξελίξεις στην Αττική, επικοινώνησε την Τρίτη (24/7) το πρωί, με τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων και της τοπικής κοινωνίας για την τεράστια περιπέτεια που περνούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, ο κ.Βάμβουκας ζήτησε από το Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Μπουγιούς να ενημερωθεί για τις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή και στους κατοίκους της και τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.

Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε αναμονή για το είδος της βοήθειας που, πιθανόν, να απαιτηθεί για τις πληγείσες, από τη φονική πυρκαγιά, περιοχές της Αττικής.

Συγκέντρωση βοήθειας από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων

Έκκληση στους Χανίωτες για συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική απευθύνει με κάλεσμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Κοινωνικό Ιατρείο Φαμακείο Αλληλεγγύης Χανίων

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι ανάγκες αυτήν τη στιγμή είναι για:
Πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα,ξηροί καρποί, φρυγανιές, παξιμάδια, γάλατα μακράς διάρκειας, fucidin και betadin κρέμες και χάρτινες κούτες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την ώρα δεν γίνεται συλλογή ρούχων και νερού, ενώ η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, θα είναι ανοιχτό σήμερα όλη μέρα.

Διεύθυνση: Πλατεία Κολοκοτρώνη 10 και Περιδου, στον πρώτο όροφο

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από ΠΑΕ ΑΟ Χανιά – Κισσαμικός

Η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών “Η Καλλιπάτειρα” – παράρτημα Χανίων, αποφάσισε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς συντήρησης, εμφιαλωμένα νερά κ.α.) και φαρμακευτικών προϊόντων (betadin, fucidin, γάζες κ.α.), για τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός στα Χανιά (Οδυσσέα Καλλιγιάννη 4), την Τετάρτη (25/07), την Πέμπτη (26/07) και την Παρασκευή (27/07), ώρες 18:00-21:00.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται και στα γραφεία της ΠΑΕ στο Καστέλι, ίδιες ημέρες, ώρες 11:00-14:00 (Αναγν. Σκαλίδη 111)

Για πληροφορίες: τηλ. 6942970975 (Χανιά) – 2822400063 (Καστέλι)

Προσφορά αλληλεγγύης από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Envirol Καύσιμα Κρήτης

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Envirol Καύσιμα Κρήτης συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Αττική και κάνει έκκληση σε όλους τους συνανθρώπους μας να βοηθήσουν.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης στα 7 πρατήρια του δικτύου.

Σημεία Συλλογής

1. Πρατήριο ΕΚΟ Αλικαρνασσός, Καρτερού 4, 2810 228800
2. Πρατήριο ΕΚΟ Γούρνες, 17ο Χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου Αγ. Νικολάου, 2810 761031
3. Πρατήριο ΕΚΟ  Άγιος Ιωάννης, Καρασαδάκη Ο.Τ. 25, 2810 325565
4. Πρατήριο BP Μεσαμπελιές, Θ. Σκουλά & Φ. Κλεάνθη γωνία, 2810 230100
5. Πρατήριο ΕΚΟ Γάζι, Ελ. Βενιζέλου 15, Τσαλικάκι, 2810 311777
6. Πρατήριο ΕΚΟ Φοινικιά, Μάνου Κατράκη, 2810 334444
7. Πρατήριο ΕΚΟ Μαλάδες, 3ο Χιλιόμετρο Ηρακλείου-Μαλάδων

Ενδεικτικά Είδη

1. Μωρομάντιλα
2. Βρεφικές Πάνες
3. Συσκευασμένα τρόφιμα (μπισκότα, κρουασάν κ.α.)
4. Φρυγανιές, παξιμάδι
5. Εμφιαλωμένα νερά
6. Χυμούς
7. Γάλα μακράς διάρκειας (τύπου ΒΛΑΧΑΣ, ΝΟΥΝΟΥ κ.α.)
8. Fucidin
9. Betadine
10. Και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους πληγέντες

Αλληλεγγύη από τους φαρμακοποιούς

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης.

Κινητοποιούνται άμεσα για τη συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που θα αποσταλούν με ίδια έξοδα των φαρμακοποιών και των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα και από εκεί στις περιοχές που υπάρχει άμεση ανάγκη.

“Ελπίζουμε στην καλύτερη δυνατή έκβαση της τραγωδίας στο εξής, ευχόμαστε καλή δύναμη στους πληγέντες και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων” αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι 4 σύλλογοι της Κρήτης.

Συγκέντρωση ειδών από τους αστυνομικούς

Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου συγκεντρώνεται κάθε προσφορά βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης) προς τους πυρόπληκτους της Αττικής, ως την 15.00 ώρα της Πέμπτης 26-07-2018.

Παξιμάδια κι αρτοσκευάσματα από τους αρτοποιούς

Το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»  καλεί τους αρτοποιούς – μέλη του να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους της Αττικής, προσφέροντας παξιμάδι και άλλα αρτοσκευάσματα μακράς διάρκειας.

Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στο αρτοποιείο του κ. Μανώλη Βολανάκη, οδός Στενημάχου 40 & Παλαιοκάπα, μέχρι αύριο 25/7  και ώρα 14.00 το μεσημέρι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 311634.

Αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Συλλογή τροφίμων και ρουχισμού απο το Σύλλογο Εργαζομένων Βενιζελείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον άδικο χαμό τόσων συνανθρώπων μας και τη συμπάθεια του σε όλους εκείνους που βίωσαν τη μανία της πύρινης λαίλαπας.

Δυστυχώς όλοι μας παρακολουθούμε με αγωνία την ανείπωτη τραγωδία. Μωρά, νέοι και ηλικιωμένοι  επίσης υπέστησαν μια πρωτόγνωρη καταστροφή και ταλαιπωρία, η εξέλιξη της οποίας δυστυχώς ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων διαισθανόμενος τις τεράστιες ανάγκες που θα προκύψουν στους πληθυσμούς αυτούς, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν, αποφασίζει ως ελάχιστη συμβολή και στήριξη, τη συλλογή προϊόντων για του πυρόπληκτους φίλους.

Απο αύριο λοιπόν Τετάρτη 25 Ιουλίου  και μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων θα συλλέγονται τρόφιμα, προϊοντα και ρουχισμός, τα οποία με ευθύνη του Συλλόγου θα διατεθούν όπου υπάρχουν ανάγκες.

Το γραφείο του Συλλόγου θα παραμείνει ανοιχτό για τη συλλογή των προϊόντων και τις τρείς ημέρες και ώρες απο 07:00  –  09:00 π.μ και 14:00 – 16:00 μ.μ.

Τα τρόφιμα παρακαλούμε να είναι μακράς διάρκειας ( π.χ μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, όσπρια και ότι άλλο κρίνεται εσεις σκόπιμο)

Επίσης ρούχισμό όλων των ειδών και των ηλικιών( κυρίως καλοκαιρινά, καθημερινά και ευκολοφόρετα).

Στην όλη προσπάθεια μπορεί να συνυσφέρει οτιδήποτε και όποιος ασθενής, πολίτης ή επισκέπτης του Νοσοκομείου επιθυμεί.

Συγκέντρωση ειδών και αιμοδοσία από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

Το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό αυξάνονται συνεχώς, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτήν τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Η διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας και να σταθούν αλληλέγγυοι με οποιοδήποτε τρόπο προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

Παράλληλα ξεκινά συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, δηλαδή

  • εμφιαλωμένο νερό,
  • τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα κλπ),
  • φάρμακα (γάζες, μπεταντίν, παυσίπονα κλπ), και
  • παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα).

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο γραφείο του σωματείου και θα σταλθούν στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Τέλος, καλούμε όποιον συνάδελφο έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην αιμοδοσία που πραγματοποιείται για την περίθαλψη των πληγέντων.

Κίνημα Αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας στην Ανατολική Αττική & στο Ηράκλειο

Με τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι δραματικές και τις περιβαλλοντικές και υλικές καταστροφές ανυπολόγιστες, από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους συμπολίτες μας, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συνεισφορά μας, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν να συλλέξουμε:

• Τρόφιμα μέσης και μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ατομικούς χυμούς, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, βρόμη, γάλα εβαπορέ κλπ. • Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντηλα), πλαστικές σακούλες κλπ. • Ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι σε διάφορα μεγέθη, αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά (Betadine), καθαρό οινόπνευμα, ασπιρίνες ή παυσίπονα (παρακεταμόλη) κλπ. • Αντικείμενα ρουχισμού και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.

Η συλλογή των ανωτέρω ειδών θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου , οδός Ατλαντίδος αριθ. 5 (Παναγίτσα Μασταμπάς) και από ώρα 09.30 έως 12.00 καθημερινά (Υπεύθυνος κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δημήτρης τηλ. 6985759530) .

Επιπρόσθετα καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής που επιθυμούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για γενικές μορφές εθελοντικής δράσης στις πληγείσες περιοχές , καθώς και πιο εξειδικευμένα για τις ειδικότητες μηχανικών (σε πρώτη προτεραιότητα), γενικών ιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών, στο ακόλουθο e-mail: kinima.allileggyis@gmail.com.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για τα ανωτέρω, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Δικτύου Εθελοντισμού, Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: • Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, Γραμματέας Δικτύου (τηλ. 6977323160) • Ελένη Μαντζαβίνου, Αν.Γραμματέας Δικτύου (τηλ. 6973928073)

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας, το Κίνημα Αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο χρέος προσφοράς μας.

Καλούμε όλα μας τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθούν μαζικά.

Η Κίτρινη Αποστολή

“Η Κίτρινη Αποστολή σε συνεργασία με την DHL EXPRESS στέκεται δίπλα στους πληγέντες συνανθρώπους μας στην Αττική!!!

‼ΕΠΕΙΓΟΝ‼
Συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις πυρκαγιές.

Τι μαζεύουμε: Γάλατα μπισκότα, πάνες, μωρομάντηλα, fucidine, betadine, γάζες.
Τα πράγματα θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της DHL EXPRESS που βρίσκονται στην Λεωφόρο Παπαναστασίου 96 και είναι ανοικτά από τις 09.00 το πρωί έως τις 18.00 Τετάρτη και Πέμπτη 25-26 Ιουλίου και θα αποσταλούν με την εταιρεία μας και θα παραδοθούν προσωπικά από τους συναδέλφους μας στην Αθήνα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο Δημαρχείο της Ραφήνας!!!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ