H διαφορά του Ανδρέα από τον Τσίπρα

Κανένα σχόλιο

Η πολιτική του Ανδρέα ήταν: «Ισότητα προς τα πάνω». Και περιόρισε την κοινωνική ανισότητα ανεβάζοντας τις χαμηλές τάξεις προς τα πάνω.

Τουλάχιστον προσπάθησε προς τα εκεί. Τόσο που κάποιοι γνωστοί Χανιώτες μεσοαστοί τους κακοπήγαινε και έλεγαν: «Τώρα θα μας κάνει αυτός όλους ίσιους κι όμοιους; Όλα τα δάχτυλα είναι ίσα; Αυτός τώρα τι πάει να κάνει. Να ξεπεράσει την τάξη του κόσμου;» Αυτό το τρομακτικό δεν το ξεχνώ ποτέ. Θυμάμαι και τα ονόματα αυτών που τα έλεγαν.

Τώρα με τον Τσίπρα, δεν λέμε, πασχίζει και εφαρμόζει ισότητα, αλλά προς τα κάτω. Όλοι προς τα κάτω! Τέτοια εμμονή προς τα κάτω που έχουν όλοι τους εκεί στην κυβέρνηση για όλους, εκτός βέβαια του εαυτού τους, που εκτοξεύτηκαν προς τα πάνω, είναι άλλο πράγμα!

"Sponsored links"

Πρέπει να μετακινηθείς οπωσδήποτε, προς τα κάτω. Δηλαδή, οι άστεγοι, οι απόκληροι, οι άνεργοι τι είναι; Εσύ είσαι καλύτερος; Όοοχι!

Εμείς αγαπάμε την χαμηλή, χαμηλότατη τάξη. Εκεί και συ λοιπόν. Θα πας εκεί. Και μετά θα δεις πόσο καλοί είμαστε και πιστοί στις αρχές μας. Πάντα με την χαμηλή τάξη. Θα σας βγάζομε συσσίτια για να τρώτε με προγράμματα της Ε.Ε. που θα τα πληρώνουν όλοι και σεις τίποτα δεν θα πληρώνετε.

Είδατε καλοί που είμαστε;

Που θα σας αφήσομε να πηγαίνετε να ψωνίζετε μόνο ίσα την τροφή σας να δίνετε ένα σωρό χρήματα! Θα τα διαχειρίζονται τα χρήματα αυτά και οι Μ.Κ.Ο. και θα περνάμε όλοι καλά. Υγεία, περίθαλψη;

Και βέβαια όλοι το ίδιο είμαστε. Έχομε τα ίδια δικαιώματα στην υγεία.’

Και τι, πως εσύ πλήρωνες μια ζωή ασφαλιστικά ταμεία για καλύτερη περίθαλψη; Ρώτησες εσύ αν ο άλλος είχε εργασία; Δεν είχε.

Τώρα λοιπόν τα λεφτά των Ταμείων θα τα κάνομε πλεόνασμα και σεις όλοι στο Νοσοκομείο. Τώρα, με τόσο κόσμο γίνεται στο Νοσοκομείο το έλα να δεις! Τι να σου κάνουν οι γιατροί; Τι να πρωτοπρολάβουν; Τι να σου κάνουν οι καθαρίστριες; Τι να πρωτοκαθαρίσουν; Σουρώνουν οι πληγές εκεί που περιμένουν τη σειρά τους. Που να βρεις την καθαρίστρια να σκουπίσει, να ρίξει φάρμακο, ν’ απολυμάνει. Πατάνε πάνω οι υπόλοιποι, τα μεταφέρουν σ’ όλο το Νοσοκομείο. Πόσες φορές να καθαρίσουν κι αυτές οι κακομοίρες. Που φαίνονται ξεπνοϊσμένες! Σέρνουν τη σκούπα από αυτές τις φαρδιές με τα σκουλιά στην κυριολεξία στη μέση του διαδρόμου και ό,τι παρασύρει το μισό μέτρο άνοιγμα της σκούπας. Όλο το υπόλοιπο ασκούπιστο. Κι ο κόσμος να περιμένει μια ολόκληρη μέρα για να κάνει τις εξετάσεις του.

Αυτό τι είναι; Δεν είναι ισότητα; Όοολοι στο ίδιο τσουβάλι. Αν όμως ήταν όπως παλιά, δεν θα υπήρχε τέτοια κοσμοσυροή στο Νοσοκομείο, και θα είχαν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου καλύτερη ποιότητα περίθαλψης.

Και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, παρόλο που προσφέρουν φιλότιμα δεν θα εξοντωνόταν έτσι.
Αλλά βέβαια τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων μας, που προς κρίσης ήταν ταμεία εύρωστα και όχι προβληματικά αρχικά τα ‘παιξαν στο χρηματιστήριο. Και τώρα τούτοι δω τα ‘καναν πλεόνασμα και τα ‘δωσαν στους Γερμανούς κατά κύριο λόγο μια και αυτούς «διόρισαν» διοικητές της ζωής μας. Οι σωτήρες μας παρακαλώ!

"Sponsored links"

Που δεν βλέπουν τι κάνουν αυτοί, αλλά όλο βγαίνουν στις TV και δηλώνουν χωρίς ντροπή: «Δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι». Και έτσι δεν δίνουν αναφορά για το έγκλημα που συνεχίζουν.

Μα εμείς τους προηγούμενους τους τιμωρήσαμε αφαιρώντας τους την εξουσία. Εσείς τώρα γιατί τους επικαλείσθε; Εσείς κυβερνάτε τώρα. Εσείς κρίνεστε τώρα. Εσείς θα τιμωρηθείτε τώρα. Για να δείτε πόσο καλή είναι η ισότητα προς τα κάτω. Και να ξαναγυρίσετε εκεί απ’ όπου ξεκινήσατε την «εκτόξευσή» σας.

Α.Κ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις