KΚΕ για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των τροχαίων στην Κρήτη: “Και θα σκοτώνεστε με δική μας ευθύνη και θα μας πληρώνετε εξοντωτικά πρόστιμα πριν σκοτωθείτε”

Κανένα σχόλιο

«Και θα σκοτώνεστε με δική μας ευθύνη και θα μας πληρώνετε εξοντωτικά πρόστιμα πριν σκοτωθείτε».

Αυτός είναι ο τίτλος που αρμόζει στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής επιτροπής Κρήτης του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση ρίχνει όλες τις ευθύνες στους οδηγούς, απειλώντας με αυστηρά πρόστιμα, προκειμένου, όπως τονίζει, να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου της Κρήτης.

"Sponsored links"

Παράλληλα, κάνει λόγο για για υποκρισία από πλευράς της κυβέρνησης, καθώς θεωρεί υπεύθυνους μόνο τους οδηγούς, και όχι τις κακές υποδομές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Και θα σκοτώνεστε με δική μας ευθύνη και θα μας πληρώνετε εξοντωτικά πρόστιμα πριν σκοτωθείτε». (Αυτός είναι ο τίτλος που αρμόζει στις κυβερνητικές εξαγγελίες)

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τη σοβαρή αύξηση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη – κατά 47% σε σχέση με πέρυσι – ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο της τροχαίας, που περιλαμβάνει  αύξηση της αστυνόμευσης, πιο αυστηρούς ελέγχους των οδηγών, πρόστιμα και άλλα μέτρα καταστολής.

Συνεχίζοντας την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενων κυβερνήσεων, εντοπίζει ως κύρια αιτία του προβλήματος, την παραβατικότητα και τη μη συμμόρφωση των οδηγών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας (χρήση αλκοόλ, μη χρήση ζώνης-κράνους, υπερβολική ταχύτητα κ.α.).

Ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους οδηγούς, απειλώντας με αυστηρά πρόστιμα για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου της Κρήτης. Επιπλέον κρύβουν ότι πολλά από τα τροχαία ατυχήματα – δυστυχήματα είναι στην ουσία εργατικά, με εμπλοκή επαγγελματιών οδηγών ή στην μετάβαση εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, λόγω των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβάλλει με την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Υποκρίνονται ότι έχουν ευαισθησία για την ασφαλή οδήγηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποκριτικά προτείνει μαθήματα στα σχολεία για την κυκλοφοριακή αγωγή(!), χωρίς συγκεκριμένη δομή, υποδομές και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ από την άλλη διατηρεί τον απαράδεκτο νόμο για το σύστημα χορήγησης αδειών οδήγησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αυξάνει το κόστος για το λαό και είχε προκαλέσει έντονες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μηχανολογικά και των εκπαιδευτών, σταματώντας ένα περίπου χρόνο τη διαδικασία.

Τα ίδια τα στοιχεία μαρτυρούν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες.  Ο ΒΟΑΚ παραμένει όπως φτιάχτηκε πριν 50 χρόνια και οι υποσχέσεις πως θα φτιαχτεί μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στον ΝΟΑΚ, τους άλλους οδικούς άξονες και την συντήρηση συνολικά του οδικού δικτύου, η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αλήθεια, για την απαράδεκτη κυκλοφοριακή συμφόρηση, το απαράδεκτο οδόστρωμα και τα απαρχαιωμένα όρια ταχύτητας που επικρατούν σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα και τους βασικούς άξονες των μεγάλων αστικών κέντρων και είναι βασικοί παράγοντες πρόσκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ποιος φταίει;

"Sponsored links"

Η απαράδεκτη οδική συμπεριφορά ορισμένων οδηγών ή η δολοφονική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά;

Με τα  πρόσκαιρα ανεπαρκή κατασταλτικά μέτρα επιδιώκουν ακόμα  να διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης στο λαό για τα σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες για την κατασκευή και εκμετάλλευση σύγχρονου ΒΟΑΚ και άλλων αυτοκινητόδρομων.  Να «συνηθίζει» ο λαός στην ιδέα πως για να έχει ασφαλείς δρόμους και ασφαλή οδήγηση, πρέπει να πληρώνει σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους με διόδια και άλλους τρόπους, εξασφαλίζοντας την κερδοφορία τους και στο κράτος  τέλη, φόρους και πρόστιμα.

Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση των αγώνων του λαού για την ακύρωση των σχεδίων τους, για ένα δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης των οδηγών, για άμεσα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης των ατυχημάτων και για ένα σύγχρονο ασφαλές δωρεάν οδικό δίκτυο και συνολικά φτηνές μαζικές μεταφορές στην Κρήτη».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις