«Μήλο της Έριδος» ο 902 για επιχειρηματίες και ΣΥΡΙΖΑ

Κανένα σχόλιο

Στον τηλεοπτικό σταθμό 902 είναι «αφιερωμένο» το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» επισημαίνοντας πως «η τηλεοπτική συχνότητα θα πρέπει να παραμείνει στο χώρο της Αριστέρας». Την προηγούμενη Κυριακή η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης σχεδίαζε την εξαγορά του πρώην τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ, τη λειτουργία του οποίου ανέστειλε ο Περισσός λόγω έλλειψης πόρων. Ο «εγκαταλελειμμένος» σταθμός φαίνεται πως θα αποτελέσει «μήλο της Έριδος», καθώς επιχειρηματίες φαίνεται πως ενδιαφέρονται για την αγορά της συχνότητας, ενώ την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ η ιδέα λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται πως ωριμάζει.
Όπως αναφέρεται στο κύριο άρθρο της Αυγής «οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι σαρωτικές στον χώρο των media».«Τα κυρίαρχα συγκροτήματα αποδείχθηκαν φούσκες. Στηρίζονταν στις σχέσεις διαπλοκής, με τον υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό και τις υπερτιμημένες δημόσιες προμήθειες και έργα. Τώρα καταρρέει και το διεφθαρμένο δικομματικό πολιτικό σύστημα, του οποίου στυλοβάτες υπήρξαν τα media. Και είναι επόμενο να συμπαρασυρθούν και τα κανάλια.

Χρεωκοπημένοι, πολιτικά και οικονομικά, οι καναλάρχες εκλιπαρούν για “κούρεμα” ή και χάρισμα των δανείων τους, για χαριστικά ομολογιακά δάνεια, καθώς και για νομιμοποίηση της παρατεταμένης παράνομης λειτουργίας τους. Θέλουν άδειες χωρίς να πληρώνουν στο κράτος για τις συχνότητες που κατέχουν. Με την ανοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. εγκατέστησαν καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου στις ψηφιακές συχνότητες. Διαπραγματεύονται την πολιτική ισχύ τους, μετατρεπόμενοι καθημερινά σε προπαγανδιστές του Μνημονίου, σε άντρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Πρόκειται για διπλή ομηρεία των δύο πόλων της διαπλοκής. Ο Σαμαράς επιχειρεί να στήσει δικό του σύστημα στα media, με πρωταγωνιστές επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Δεξιά και στην Ακροδεξιά. Η νέα διαπλοκή ταυτίζεται με το άκρο του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς, προσβλέπει στη μεγάλη πίτα των ιδιωτικοποιήσεων και θέτει στο στόχαστρό της την Αριστερά. Αυτή είναι η “μεταπολίτευση” με τη σφραγίδα της τρόικας».

"Sponsored links"

«Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό πολιτικών ανατροπών, η Αριστερά, ευρύτερα ο δημοκρατικός – αντιμνημονιακός χώρος, στερούνται τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας», τονίζεται στο άρθρο υπενθυμίζοντας πως η συχνότητα του 902 είχε παραχωρηθεί το 1989 στο ΚΚΕ ως βασική δύναμη της Αριστεράς στο πλαίσιο του ενιαίου Συνασπισμού.

«Η συρρίκνωση του ΚΚΕ σήμερα το αναγκάζει να αναστείλει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού. Ψάχνει για ιδιώτες αγοραστές, με κίνδυνο μια συχνότητα που παραχωρήθηκε στην Αριστερά να καταλήξει στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών, οι οποίοι κάνουν το παιχνίδι του Σαμαρά, ανοικτοί ακόμη και προς την Ακροδεξιά», αναφέρεται.

«Με βάση τη νέα πραγματικότητα στην πολιτική και την Αριστερά, είναι θέμα ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία να μην επιτρέψει να παραμείνει κλειστό το σύστημα των media, υπό τον πλήρη έλεγχο της καταρρέουσας διαπλοκής. Δεν μπορεί οι δημόσιες συχνότητες να αντιμετωπίζονται ως περιουσία των χρεωκοπημένων καναλαρχών. Είναι αναγκαίο να ανοίξουν οι συχνότητες σε κοινωνικούς φορείς και προοδευτικές συλλογικότητες. Και βεβαίως δεν μπορεί μια συχνότητα της Αριστεράς να αλωθεί από τους αντιπάλους», επισημαίνεται και στο κύριο άρθρο της Αυγής, το οποίο καταλήγει:

«Το απόστημα της διαπλοκής στα media πρέπει να σπάσει. Πρώτο βήμα, να παραμείνει στον χώρο της Αριστεράς η τηλεοπτική συχνότητα του 902. Έχει διατυπωθεί σχετική πρόταση από αριστερούς δημοσιογράφους. Μπορεί να αναζητηθούν βιώσιμες οικονομικά λύσεις, υπό τον όρο να μην αλλοιωθεί η κοινωνική – πολιτική σκοπιμότητα με την οποία δόθηκε ο σταθμός στην Αριστερά. Δεν πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά για κοινωνική περιουσία της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθήκον να μιλήσει καθαρά στην κοινωνία και να επιδιώξει την ανατροπή του καθεστώτος που επικρατεί στα media. Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα κοινωνικής ανάγκης! Είναι ζήτημα στοιχειώδους πολιτικής προβλεπτικότητας εν όψει της επικείμενης δημοκρατικής ανατροπής.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όσοι απεργάζονται νέα σκάνδαλα εις βάρος της κοινωνίας, της Αριστεράς και της πολιτικής, ότι ακόμη κι αν αγοράζουν στη ζούλα τον 902 ή άλλο τηλεοπτικό σταθμό, θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες. Δεν θα γίνει αποδεκτή από μια δημοκρατική – αριστερή κυβέρνηση οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή, με δεδομένο ότι καμιά συχνότητα δεν είναι μεταβιβάσιμη».

Σημειώνεται πως σε άλλο άρθρο της «Αυγής» επισημαίνεται πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης σχεδίαζε την εξαγορά της συχνότητας του 902, ωστόσο μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα αυτό «αποσοβήθηκε». Παράλληλα αναφέρει πως και ο επιχειρηματίας Φ Βρυώνης ενδιαφέρεται για τη συχνότητα του 902. Φέρεται μάλιστα να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του στο ΚΚΕ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live