22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Tρελάθηκαν» τσιμεντένιο «θηρίο» μπροστά από το μνημείο των Νεωρίων

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε το έργο του υπόγειου αντλιοστάσιου στο παλιό λιμάνι ΧανίωνΠολύ άσχημη εντύπωση και τα ανάλογα σχόλια προκαλεί η εικόνα ενός μεγάλου τσιμεντένιου «κουτιού» που κατασκευάστηκε ακριβώς μπροστά από το μνημείο των Νεωρίων στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Και πολλοί είναι οι πολίτες που αναρωτιούνται για το αν «τρελάθηκαν» οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΧ και έστησαν αυτό το τσιμεντένιο «θηρίο» στην πλέον όμορφη και τουριστική περιοχή των Χανίων.
Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς το τσιμεντένιο κατασκεύασμα θα εξαφανιστεί, όχι φυσικά δια μαγείας, αλλά δια θαψίματος.
Όμως εξήγησε στο Flashnews.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Νίκη Αποστολάκη, η επιχείρηση προκειμένου να καταργήσει το παλιό και προβληματικό αντλιοστάσιο λυμάτων του λιμανιού, έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου αντλιοστασίου.
Το αντλιοστάσιο αυτό θα γίνει υπόγειο στον χώρο μεταξύ του παλιού τελωνείου και των νεωρίων.
Όμως το πρόβλημα των μελετητών ήταν πως εάν σκάψουν στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από μισό μέτρο το πολύ, θα έμπαινε το θαλασσινό νερό.
Έτσι αποφάσισαν την κατασκευή μιας τσιμεντένιας προκατασκευής και στην συνέχεια αφού γίνουν οι εκσκαφές, θα εγκιβωτισθεί εξ ολοκλήρου μέσα στο έδαφος προκειμένου να κρατηθούν απέξω τα νερά και να μπορέσουν να μπουν τα μηχανήματα και να λειτουργήσει το νέο σύγχρονο αντλιοστάσιο.
Δυστυχώς, όπως εξήγησε η κα Αποστολάκη, ήταν αδύνατον να κατασκευαστεί αλλού η συγκεκριμένη προκατασκευή και στην συνέχεια να μεταφερθεί εκεί.
Να σημειωθεί πως η μελέτη έχει εγκριθεί και απο την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΧ, το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των εκσκαφών και το τσιμεντένιο “θηρίο” θα εξαφανιστεί από «προσώπου γης».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ