Άγ. Νικόλαος Ραγκαβά: Τι είπε ο π. Αλέξανδρος για τα “κορίτσια παπαδάκια” και τη βάφτιση παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

“Πρωταγωνιστής” των τελευταίων ημερών είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καριώτογλου, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο όταν έντυσε “παπαδάκια” δύο κορίτσια 14 ετών σε λειτουργία στην ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά. Πολλοί, ωστόσο, είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό του.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, o πατήρ Αλέξανδρος, που έχει τεθεί σε αργία, τόνισε: “Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου δείχνουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητείται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Εγώ περιμένω την απόφαση της Συνόδου“.

Και συνέχισε: “Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεα και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά“.

Για τη βάφτιση παιδιού ομοφυλόφιλων

Ο πατήρ Αλέξανδρος αναφέρθηκε στο γιατί χειροτονήθηκε σε μεγάλη ηλικία, λέγοντας πως αγαπούσε πάντα την εκκλησία αλλά δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό σε μικρή ηλικία και κάτω από πίεση.

«Όταν πήγα στη θεολογική σχολή έθετα όρο να φύγω από την Ελλάδα και να πάω και στο εξωτερικό. Το έκανα με τη γυναίκα μου αυτό που ήταν και εκείνη θεολόγος. Ήταν γεμάτη η ζωή μας. Ήθελα να έχω τη συναίνεση της οικογένεια μου και δεν ήθελα να είναι απλώς από επιθυμία δική μου».

Για τη βάφτιση παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού που είχε κάνει στο παρελθόν, επεσήμανε: “Ο ένας από τα δύο αγόρια ήταν πνευματικό μου παιδί. Πήραν το ανιψάκι του από την αδελφή του και αντί να το δώσουν σε ίδρυμα επειδή η αδελφή του ήταν τοξικομανής, το υιοθέτησαν και μου ζήτησαν να το βαφτίσω. Και με κατηγόρησαν πως παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Εγώ σεβάστηκα τα πρόσωπα“.

news247.gr